Swimrun

När vi är hemma och det är sommar, som nu, har jag ett sätt att träna på som är min absoluta favorit alla kategorier. Jag tränar swimrun! För mig är swimrun att springa till närmaste sjö med en baddräkt på under löparkläderna. Framme vid sjön tar jag av mig kläderna och hoppar i vattnet. Där simmar jag några tag för att sedan gå upp, torka lite snabbt i solen, ta på mig kläderna och springa tillbaka hem. Den kombinationen av träning, svett och svalkande bad är helt klart oslagbar!

swimrun-2

Vi har en sjö som ligger ungefär fyra kilometer bort. Dit springer jag när jag kör mitt swimrun, hoppar i från bryggan och springer sedan tillbaka. Det blir en lagom lång runda, men är jag sugen på mer löpning kan jag enkelt ta en runda också i elljusspåret intill.

swimrun-3

Att bada i svenskt kallt vatten är magiskt på något vis och om dagen är varm är det ett perfekt sätt att kyla ner sig på innan jag springer sträckan tillbaka.

swimrun-4

Senast jag sprang ett swimrun tog jag dessa bilder. Idag, efter att jag har druckit mitt morgonkaffe tänker jag göra det igen. Det ska bli varmt idag igen och då passar det ju som bäst att träna tidigt på morgonen. Att jag dessutom kommer bada innan frukost är ren och skär lycka!

Följ Fitness & Hälsa på Instagram och Facebook

Köp Karins Hälsoguide – en webbkurs för att hitta hälsa, balans och harmoni i livet

6 Kommentarer
  1. Har du nån ryggsäck med dig då eller har du kvar den blöta baddräkten under efteråt? Dum fråga kanske, men jag funderar på att testa. Än så länge är det mina hundar som står för simturen 🙂

      1. Det var nog hopptornet som fick mig att tänka på Rösjöbadet, LoL. Men sjöbad är alltid mysigt – och jag gillar konceptet ”swimrun” skarpt!!

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.