Jobbångest efter semestern

Tillhör du de som har haft jobbångest nu efter semestern? Har det varit jobbigt och tråkigt för dig att komma tillbaka till jobbet trots att du har fått vara ledig under en längre period? Du är i sådant fall inte ensam om det. Och om det är så för dig tycker jag att du ska ta signalerna på allvar.

Själv hade jag ingen som helst jobbångest när jag skulle tillbaka till jobbet efter semestern. Att jobba med SEO och sociala medier på Aller media är så pass roligt att det är ett jobb att verkligen längta till. Med det sagt var den semester jag hade väldigt välbehövlig och skön!

När jag var ute och sprang på Djurgården igår lyssnade jag på podcasten Drivet, en inspirations- och karriärpodcast där drivna kvinnor i olika branscher intervjuas om hur de tagit sig dit de är i dag. Jag upptäckte denna podcast tidigare i somras och tycker att den är grymt inspirerande. Det var senaste avsnittet där Susana Meza Graham, vice VD på Paradox Interactive, intervjuas som jag lyssnade på och hon sade något väldigt klokt som jag vill dela med mig av till er.

När hon funderar över om hon trivs på jobbet och om det hon gör karriärsmässigt just nu är vad hon vill hålla på med ställer hon tre frågor till sig själv. Dessa frågor ställer hon också till de som vill ha hennes karriärråd:

  1. Har du kul på jobbet?
  2. Utvecklas du på jobbet?
  3. Är du relevant? Med det menas om du är delaktig för att påverka företagets utveckling.

Om du ställer dessa tre frågor till dig själv och svarar ja på samtliga är du på rätt plats. Men om du svarar nej på en eller flera av dem bör du fundera över om du ska hitta till ett annat jobb eller en annan tjänst. Du behöver alltså inte byta jobb, utan kan räcka med att få mer eller mindre ansvar i din roll eller få möjlighet att byta roll på jobbet.

Jag svarar garanterat ja på samtliga frågor just nu. Men det har funnits tillfällen tidigare i min karriär som jag inte har kunnat göra det och jag har då sett mig om efter nya möjligheter. För att stå och stampa och inte trivas mår ingen bra av.

Om du svarar nej på en eller flera av frågorna och känner av jobbångest ska du ta det på allvar. Fundera på vad du verkligen vill och försök att ta dig dit. Lätt att säga, svårare att göra. Men det är ingen annan som kommer göra det åt dig!

Här kommer några bilder från min arbetsplats. Och du, om du är intresserad av karriärtips och om att höra om inspirerande kvinnors karriärer ska du lyssna på Drivet!

aller-media-2

aller-media-magasin

Många av våra härliga varumärken i printformat!

aller-media-bloggare

En del av gänget från ELLE

aller-media-kaffe

Många möten blir det. Denna bild har jag lånat av Elsa Billgren.

Läs här om vilka härliga bloggare vi har på Aller media.

Här hittar du det inlägg jag skrev dagen innan jag började på Aller media. Då full av förväntan och jag kan säga som så att de höga förväntningar jag hade på företaget och tjänsten har införlivats.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.