Här kommer lucka tolv i min Snällkalender:

Baka något gott eller köp färdigt från ett bageri och ta med dig till jobbet. Jag tror inte att det finns några kollegor som inte uppskattar det!

Adventshelgerna fram till jul är härliga att fylla med julförberedelser och julbestyr. Denna helg i tredje advent blev ännu en sådan och vi gick all in på att göra pepparkakshus, skriva julkort, julpyssla och baka lussekatter. Under tiden vi gjorde allt detta lyssnade vi såklart på härlig julmusik.

julhelg-pepparkakshus-2

Lördagens aktivitet bestod främst av att göra i ordning vårt pepparkakshus. Min syster kom över till oss och medan jag fixade med koka socker och klistrade ihop huset lekte hon kurragömma med barnen. Jag och syster drog ner på ambitionsnivån när det kom till hur mycket julbak vi ägnade oss åt och lät istället barnen få styra aktiviteterna. Just pepparkakshus ville de gärna göra och när jag hade satt ihop det hjälpte de till att dekorera det med kristyr och godis.

julhelg-pepparkakshus-3

Nu har vi ett fint litet brunt hus som pryder vårt kök och förhoppningsvis får det stå kvar till jul.

julhelg-pepparkakor-2

julhelg-pepparkakor-1

När vi ändå hade kristyr och non stop framme passade jag på att dekorera några av de vanliga pepparkakorna också.

julhelg-pepparkakshus-4

Lördagen var i övrigt lugn. Syster hade haft med sig galet goda Rocky Roads, som vi åt av och så kollade vi julkalendern Selmas jul samt Albert & Herbert, som vi gör varje dag nu i december.

julhelg-vinter

Under lördagen kom det massor med snö hos oss så efter frukosten på söndagen gav vi oss ut i den. Hela familjen åkte pulka och gjorde snöänglar. Älskar att bli som barn på nytt i pulkabacken!

Vi åkte iväg och åt lunchen på restaurang. Riktigt skönt att slippa laga mat den dagen. För när vi kom hem sedan på eftermiddagen hade vi desto mer bestyr att göra i köket.

julhelg-lussebullar

Vi bakade lussekatter, Wilmer målade julteckningar och jag skrev julkort till släkt och vänner.

På kvällen tände vi det tredje adventsljuset och kunde konstatera att vi hade haft en mysig helg fylld med snö, jul och förväntan. Och på tal om dagens lucka i min Snällkalender kommer jag ta med mig av lussekatterna till mina kollegor en dag snart.

Write A Comment