Välkommen till lucka 14 i min Snällkalender:

Sortera ut bland dina ägodelar och ge bort till någon som bättre behöver det.

Jag gillar dessa mörka morgnar som vi har nu. För mig är det snarare mysigt än att det gör mig trött. När dagen sedan långsamt ljusnar några timmar efter att jag har gått upp njuter jag av hur himlen färgas i rött, lila eller orange. Så har det sett ut de senaste morgnarna när jag har lämnat barnen på förskolan och begett mig till jobbet.

Igår på Luciadagen var morgonen åter mörk för att sedan bli orange och lila.

lucia-morgon-2

Jag fångade morgonhimlen strax innan jag skulle ta tåget in till stan. Det var en så fin morgon med gnistrande snö och skön kyla.

När jag sedan på eftermiddagen tog mig till förskolan för att se när barnen skulle gå sina luciatåg hade det börjat töa och det var mindre fint utomhus. Det var mulet och ett kallt regn föll ner från himlen. Då var det skönt att få gå in och mysa med en liten tomteflicka och lite senare hennes pepparkaksbror.

lucia

Förra året på Luciadagen när jag promenerade till barnens luciafirande på eftermiddagen var himlen desto vackrare.

lucia-wenngarn

Och året dessförinnan när vi firade Lucia ute på Wenngarn var en alldeles sagolik morgon med orange sol som hälsade oss glad lucia. Jag minns att jag gjorde en god pepparkakssmoothie när vi kom hem den dagen, som jag bjöd receptet på i det inlägget.

Gårdagens Lucia var traditionsenlig och förutom att barnen gick i sina luciatåg tittade vi även på lucia på TV på kvällen. Barnen satt som klistrade och lyssnade på sångerna. Jag gillar dessa slags traditioner och är glad för att barnen också verkar gilla det.

Idag är morgonen åter mörk. Men om bara några dagar vänder det mot ljusa tider igen. Trots att jag gillar det mysiga med det mörka skulle jag inte alltid vilja ha det så och jag uppskattar verkligen att det blir ljusare sedan efter jul.

2 Comments

  1. Så fina bilder. Önskar vi hade snö, men får nog förbereda oss på en grön jul. Ingen snö i sikte än iallafall. Ha en fin dag, kram :)

Write A Comment