Från en julgran med julklappar under till en gran som fortfarande står grön och grann i stugan. Dagarna efter julafton tycker jag är de allra bästa. Julafton är visserligen en mysig och härlig dag på alla sätt, men den är också ganska så intensiv och det är skönt att sedan få några dagar i följd med färre aktiviteter och lägre förväntan på dem.

Vi har just haft en juldag och annandag i ett skönt tempo där de jobbigaste inslagen har varit 2-åringens arga utbrott, men där helheten har varit vilsam och skön. Nu väntar ytterligare ett par dagar med familjen då vi alla har semester. Kommer bli ännu ett par dagar av liknande slag.

Här får ni lite av det vi gillar att göra dessa juldagar och mellandagar.

mellandagar

mellandagar

Fastän vi skickade med våra familjer mycket av den julmat som blev över från julafton har vi ändå kylen fortfarande full med rester. Jag som inte kan tröttna på lax, ägg och alla goda ostar klagar inte och det har blivit en del goda luncher med rester av julmaten. Systers goda grönkålssallad har också varit god att äta av.

Vädret har inte varit det roligaste, men vi har tvingat oss ut en stund varje dag. Den där friska luften och dagsljuset är ju så välbehövligt.

mellandagar

När det börjar mörkna ute tänder vi upp med ljus inomhus. Till i år köpte jag detta änglaspel. Älskar hur det spelar medan änglarna dansar runt och den ger mig så många fina minnen från min barndom.

mellandagar

Barnen pysslar, vi spelar ett spel eller sitter och läser i en tidning.

mellandagar

mellandagar

Och så smaskar vi av det goda julgodiset som vi fortfarande har mycket kvar av. Ett godisbord har vi i vitrinskåpet och det andra på bordet vid fotöljerna. Det känns som att magen står ut i fyra hörn vid det här laget, men ändå fortsätter jag att äta. Men det är okej. Snart är vardagen här igen och då blir det mindre av godiset och mer av träningen.

God fortsättning!

3 Comments

  1. Pingback: Om december och mina allra bästa decembertips

Write A Comment