Först i detta inlägg är det dags för andra luckan i min Snällkalender:

Hälsa på de du möter idag med ett leende. Säg hej till busschauffören, kontrollanten i biljettluckan eller butiksbiträdet när du handlar och önska dem en bra dag. Ett leende och en varm hälsning betyder ofta mycket mer än man kan tro!

Äntligen är det dags att börja med bakandet och godistillverkandet inför jul! Nu, med bara tre veckor kvar till julafton, är det hög tid för det och därför tipsar jag här om mina absoluta favoriter när det kommer till nyttigt julgodis. Dessa julgodisar är söta och goda samtidigt som de innehåller bra och naturlig näring. Låt dig inspireras och hitta din julgodis favorit!

Nyttigt julgodis:

Översta bilden visar mina sagolikt goda och nyttiga pepparkaksbollar. Jag går gärna loss på pepparkakskrydda till det allra mesta under december månad och de här bollarna är ett måste för mig.

Receptet på pepparkaksbollarna hittar du här.

nyttiga-snickers

nyttiga-snickers

Så vill jag tipsa om mina hälsosamma snickers. Dessa ljuvligheter passar att äta året om, men förgyller julgodisbordet lite extra. Älskar kombinationen choklad och jordnötter och i den här versionen är den som allra bäst.

Receptet hittar du här.

nyttig-chokladfudge-recept-7

Jag älskar fudge av olika slag och nyligen gjorde jag dessa nyttiga chokladfudge, som också de passar ypperligt till jul. Njut dem till en kopp kaffe framför julgranen eller en tänd brasa. Eller smaska på dem som de är.

Receptet på mina chokladfudge hittar du här.

nyttig-vaniljfudge-recept-4

Vill du variera den fudge du bjuder på i jul kan jag också tipsa om dessa hälsosamma vaniljfudge. Klicka på länken för receptet på dem.

raw-lakritsfudge-2

En annan fudgevariant, som är min personliga favorit när det kommer till just fudge, är lakritsfudge. Receptet på dessa ljuvliga lakritsfudge hittar du här.

nyttig-rocky-road

Slutligen vill jag tipsa om ett nyttigt julgodis som är så galet gott att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Mina nyttiga Rocky Road måste finnas på julgodisbordet och det fina med dem är också att de går att variera på olika sätt. I denna version har jag fyllt dem med jordnötter, bovetepuffar och gojibär. Dessa smaker bryter av på ett ljuvligt sätt mot den mörka chokladen.

Testa att göra min nyttiga version av Rocky Road.

Om du gillar detta recept och vill hitta mer inspiration när det kommer till att äta sött och samtidigt undvika socker vill jag tipsa dig om min webbkurs Sött utan socker. Med hjälp av den kan du hitta till ett mer balanserat förhållande till socker och minska ditt sockersug.

Write A Comment