I helgen lagade jag köttbullar, vilket är en återkommande favorit i vår familj. Jag brukar blanda i allt möjligt gott i köttfärssmeten och sedan rullar jag ganska stora köttbullar, dels för att jag tycker det är godare med stora bullar, men framför allt att det går snabbare att rulla.

Till köttbullarna brukar jag nästan alltid göra en gräddsås, smaksatt med köttbullsskyn och soja, och det gjorde jag också denna gång. Barnen brukar helst vilja ha potatismos till köttbullarna, men denna gång gjorde jag sötpotatismos istället. Ännu godare, enligt mig!

kottbullar-och-sotpotatismos-recept-2

Så här såg vår söndagslunch ut; en maträtt som jag inte kan tröttna på.

Eftersom vi lagar den här typen av mat så pass ofta hemma så brukar jag variera den på lite olika sätt. Här får du ett gäng andra tips på maträtter med köttbullar och sötpotatis i någon form, alla lika goda:

2 Comments

Write A Comment