I Holiday Club i Åre finns sedan ett par månader tillbaka restaurangen Grow. Efter att vi hade packat och städat vår andelslägenhet i lördags och innan vi skulle åka från Åre till Sundsvall passade vi på att ta en lunch i denna gröna restaurang.

Grow restaurang Åre

Grow restaurang i Åre 

Konceptet för Grow är bra och näringsrik mat, som till stor del består av grönsaker, rotfrukter och baljväxter. För den sakens skulle är det inte en vegetarisk eller vegansk restaurang. Tillbehören består nämligen av både kött och fisk, eller vegetariskt om man vill.

Green is the new black är deras devis. Och tanken med att äta där är att det du äter där idag ska ge dig bra bränsle för morgondagens upplevelser. En bra tanke, tycker jag!

Grow restaurang Åre

Vi testade alltså deras lunchbuffé och jag plockade min tallrik full med läckerheter. Från varmrätterna valde jag lax i en grädd- och dillsås samt massor med gott från salladsbuffén. Ugnsrostade rotfrukter, linser, picklad rödlök, goda röror och rivna morötter var lite av det jag njöt av.

Grow restaurang Åre

Grow restaurang Åre

Om man väljer att besöka Grow på kvällen istället får man äta en middag med ”family style”. Sällskapet vid ditt bord får då dela på fat och skålar med vegetariska röror, varma sallader och härliga smakblandningar. Varje person i sällskapet väljer sedan sitt tillbehör med kött, fisk eller vegetarisk proteinkälla. Det skulle jag gärna testa nästa gång jag är i Åre!

Här kan du hitta mer info om restaurangen.

Write A Comment