Helgen som gick var en så värdefull helg för mig. Det var en helg utan barn och med kvalitetstid med mannen när vi under ett dygn spenderade tid med bara varandra och tog in på hotell i stan. När jag är mitt uppe i vardagen med jobb, förskolelämningar- och hämtningar, träning samt matlagning märker jag inte av behovet av egentid med min man så mycket. Men när vi väl tar oss tid till det inser jag hur viktigt och värdefullt det är för mig. Och för oss.

Det var inte bara jag och mannen som njöt av helgens hotellvistelse. Barnen njöt också av att få ha farmor och farbror Nisse för sig själva. Och svärmor och Nisse tyckte det var jätte härligt att få vara ett helt dygn med de små trollen. Medan vi hängde inne i stan hängde de hemma hos oss, åkte till lekland, åt hamburgare och pannkakor och hade det allmänt mysigt ihop. Det var en win-win för alla, helt enkelt!en helg utan barn med hotell och god mat

Så vad gjorde vi då under vårt barnfria dygn, jag och mannen? Inte så mycket egentligen, men det var det som var så skönt. Vi gick på stan, shoppade lite och satte oss sedan på ett café.

en helg utan barn med hotell och god mat en helg utan barn med hotell och god mat

Vi hittade ett café där det var ganska tomt. Det var sen eftermiddag på lördagen och vi sjönk ner i en mjuk soffa och drack kaffe. Jag beställde en Nutellagömma, en kaka som smakade som den klassiska småkakan schackruta och som var fylld med Nutella i mitten. Mums!

en helg utan barn med hotell och god mat

Sedan gick vi bort till Haymarket by Scandic, hotellet där vi skulle sova på natten, och gjorde i ordning oss för kvällen.

en helg utan barn med hotell och god mat

När det var dags för middag gick vi till Urban Deli och blev visade till ett bord för två. Jag åt deras spicy laxsallad, som var hur god som helst. Vi satt där en stund och pratade om livet, jobben och resor vi ska göra. Och om barnen. Konstigt det där. Hur skönt det än var att få en liten paus från barnen blev det att vi pratade om dem en hel del och om hur fina de är. Det är så det brukar vara för oss och det är nog ganska sunt.

Resten av kvällen softade vi på hotellrummet och dagen efter njöt vi av en långsam frukost och en shoppingsväng på stan. När vi sedan kom hem till barnen strax efter lunch var det så mysigt att träffa dem igen!

2 Comments

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.