Hela vår vecka i Åre var så fin. Sedan igår eftermiddag är vi hemma igen och vi har tagit med oss fina minnen av både vacker natur och härliga skidupplevelser. Dessvärre har jag också tagit med mig ett linkande ben, men jag hoppas att det ska gå över inom ett par veckor i alla fall.

Vi hade mycket tur med vädret under vår Åre-vecka. Innan vi kom dit hade det varit milt med plusgrader och till och med regn. Men under vår första natt där kom det en hel del nysnö och det klättrade ner till ett gäng minusgrader. När vi vaknade upp första morgonen kunde vi blicka ut över ett magiskt vinterland!

En av de finaste eftermiddagar var den när jag var ensam hemma i lägenheten. Jag hade några timmar tidigare ramlat i backen och gjort illa benet och stannade därför hemma medan mannen och barnen åkte till simhallen för att bada. När solen var på väg ner den eftermiddagen spred den ett magiskt ljus över himlen och samtidigt syntes lite av en regnbåge intill.

Naturfenomen i Åre

Jag var tvungen att stå vid fönstret och bara blicka ut en lång stund. Det var helt enkelt så väldigt vackert!

Jag stapplade också ut på balkongen för att föreviga detta fina och även om det inte går att göra detta naturfenomen rättvist på dessa foton så är jag glad över att jag lyckades knäppa några bilder.

Naturfenomen i Åre

Deppigheten över mitt trasiga ben kom av sig när det var så här vackert utanför fönstret. Att jag dessutom fick mig några timmars egentid och kunde ligga i soffan under en filt och läsa var också guld värt.

Dagen efter visade sig Åre vara sagolikt vacker igen. När jag skjutsade mannen och Wilmer till skidbacken i Rödkullen och när jag och Smilla sedan fortsatte bort till Hälsocentralen för att kolla upp mitt ben visade sig den där magiska solen och regnbågen igen.

Himlen var täckt av en tjock dimma från horisonten och uppåt, men en bit ovanför bergen tog dimman slut och precis ovanför dimväggen sken solen omgiven av en magisk regnbåge. Det bildades som en halo på himlen och det var så galet vackert. Just det naturfenomenet lyckades jag inte få med på någon bild så det får jag själv spara i minnesbanken. Eller så får jag gå in och kolla på Åsas Instagram för hon lyckades med att fånga den på bild.

Jag är så tacksam för vår fina vecka i Åre. Tänk att det kan få vara så vackert!

4 Comments

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.