Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Nyttig nutellatoast – ett ljuvligt recept

Nyttig nutellatoast

Det händer ganska ofta att jag får ett stort sug efter Nutella och då pratar jag inte om den variant av nötcréme som finns att köpa i butik utan det jag blir sugen på är min hemmagjorda nyttiga Nutella. Klicka på länken och du kommer till ett magiskt gott recept på Nutella utan raffinerat socker och fylld med antioxidanter. Att den också är enkel att göra är ju inget minus!

I söndags, sent på eftermiddagen efter att vi hade varit ute i det fina vårvädret större delen av dagen, ställde jag mig i köket och gjorde en omgång av denna Nutella. För mig är det sann lycka att nu ha en burk nyttig Nutella i kylen.

Jag var såklart tvungen att äta av den nygjorda Nutellan redan då och gjorde det i form av nutellatoasts. För Nutella på rostat bröd är bland det godaste som finns.

Nyttig nutellatoast

Nyttig nutellatoast

  • två skivor formfranska att rosta,  gärna den med extra fibrer
  • 2-3 msk hemgjord nutella
  • 2-3 msk granola

Rosta brödskivorna. Bred nutella på dem. Dela dem till trekanter och strö lite granola överst.

Magiskt gott till ett glas kall mjölk eller till en kopp kaffe.

Nyttig nutellatoast Nyttig nutellatoast

Inspirationen med granola på toppen av nutellasmörgåsarna har jag fått från Strömma Farmlodge. När vi var där i somras serverade de bland annat nybakat bröd och hemgjord nutella till frukost. Jag brukade då ta för mig av det, göra en nutellasmörgås och strö lite av deras hemgjorda granola överst. Så gott! Kolla in bilderna längst ner i detta inlägg så ser du hur min frukost där brukade se ut.

Nyttig nutellatoast

Den granola jag använde denna gång kommer från Risenta och innehåller dadlar och fikon. Annars kan jag rekommendera att ta granolan från Paúlun’s med smak av kakao och hallon. Passar ypperligt till nutellan!

Nyttig nutellatoast Nyttig nutellatoast

Denna nyttiga nutellatoast fungerar att äta i stort sett när som helst; till frukost, fika, brunch eller mellanmål. Eller som ett snacks på kvällen. Lova mig att du testar detta fullkomligt underbara recept!

5 kommentarer

  1. Gud så gott!! men har du upptäckt pågens levian, ett ljust surdegsbröd men bra fiberinnehåll o inget tillsatt socker.. Barnen tror att det är vanligt vitt rostbröd men det är mkt bättre än så.. 🙂

  2. Jag, igen.. men kolla fiber innehållet, detta har mer fiber (ljusa) än flera av dom som heter med fiber, eller sport eller så.. det är det mest magiska!! 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons