Som ni vet vid det här laget älskar jag helgfrukosten. Att kunna sitta länge och njuta av precis det man är sugen på – det är njutning för mig. Förra helgen åt jag det här till frukost och denna helg satsar jag på något liknande. För smörgås med banan och jordnötssmör är bland det bästa jag vet!

Smörgås med banan och jordnötssmör

Smörgås med banan och jordnötssmör

Smörgås med banan och jordnötssmör

Att göra just denna typ av smörgås är så enkelt och det blir så gott. Och nyttigt är det också. Denna mättande smörgås ger du allt du behöver i frukostväg när det kommer till långsamma kolhydrater, fibrer, fetter, vitaminer och mineraler. En del protein får du också i dig.

Gör så här:

Ta ett par skivor grovt fröbröd. Bred ett lager med jordnötssmör (utan socker eller andra onödiga tillsatser). Skär en banan i skivor och lägg på. Avsluta med att strössla rostade sesamfrön överst.
Smörgås med banan och jordnötssmör Ät gärna äppelklyftor till eller pimpa smörgåsarna med dem.
Smörgås med banan och jordnötssmör

Häll upp en kopp kaffe och njut av frukosten och av att ha dagen framför dig.

Smörgås med banan och jordnötssmör

Fröbrödet vi åt av den här gången är ett fröbröd från Risenta som du enkelt kan baka själv. Bara tillsätta vatten och skjutsa in i ugnen så har du nybakat bröd till frukost!

4 Comments

  1. Ser verkligen gott ut, det brödet ska jag testa. Äter inte mycket bröd, men när jag gör det ska det vara nyttigt. Ha en fin dag :)

Write A Comment