Många är vi som har njutit av den varma vårsolen i helgen. Så även jag.

Gårdagen spenderade vi mestadels utomhus. Barnen ville cykla så det gjorde vi och efter det hängde vi i trädgården. Åh, vad jag har längtat efter att få vara i trädgården, påta i trädgårdslanden och sitta och fika i solen. Allt detta fick vi göra igår – för första gången i år!

Trädgårdsfix med barnen

Barnen var med på det trädgårdsfix som vi skulle göra. Projektet att gräva ur den gamla jorden ur odlingslådorna var tydligen spännande och de gick all in. Vi hittade fyra nyckelpigor och sex larver i den där jorden och vi fick bort säkert fyra skottkärror med jord, som vi lade på komposten.

Trädgårdsfix jordgubbsplantor

Vi rensade i barnens odlingslådor med jordgubbsplantor och såg att det fanns en del gröna blad bland allt det gamla. Tänk vad härligt det blir när de första jordgubbarna kommer om ett par månader!

Trädgårdsfix med barn

Wilmer hittade på en del egna projekt som tydligen behövde göras. Det var härligt att se glädjen i barnens ögon över att få vara utomhus och fixa. Den glädjen syntes nog i mina ögon också.

Praktiska skor att ha i trädgården

Vid gårdagens trädgårdsfix invigde jag mina nya trädgårdsskor, som mannen köpt åt mig. Väldigt praktiska när man ska gräva jord eller om det skulle vara regnigt ute.

När vi hade grävt klart för dagen gick jag in för att hämta en bricka med fika. Den satt vi och mumsade av medan vi invigde att sitta i utemöblerna i trädgården för första gången i år. Medan vi satt där drömde jag mig några månader framåt i tiden. Jag njuter till max av den tid vi har nu, men det ska också blir ljuvligt när försommaren kommer och hela vår trädgård står i blom. Här kommer några bilder från vår trädgård förra sommaren.

veckans-plan-tradgard-3

tradgarden-2 tradgarden-1 sommar-bucketlist-tradgarden

Trädgårdssäsongen för i år har börjat. Vi har en hel del att göra när det kommer till att gräva, plantera, gödsla och klippa, men det kommer det vara värt eftersom vi har mycket vackert som kommer att komma med det.

3 Comments

  1. Så himla härligt med trädgårdspremiär! Längtar efter att få börja fixa lite jag också :) Jag kan dock knappt böja mig framåt nu så jag får nog vänta tills ungen är på utsidan innan jag tar tag i trädgården! De sista sommarbilderna du bjuder på är ju helt magiska, så fint ni har det <3

    • Jag minns så väl själv hur det var att gå där med stor mage och vilja fixa i trädgården, men inte kunna. Nu är det ju dock inte långt kvar för dig. Snart får du fixa!

  2. Pingback: Nutellakex - ett gott fika med olika sorters kex, nutella och banan

Write A Comment