Förra året fuskade vi och planterade ut köpt basilika i kruka i vårt trädgårdsland. De plantorna vi planterade ut gav oss sedan en hel del basilika resten av sommaren. Men det var långt ifrån de mängder som vi fick året innan när vi frösådde och odlade vår basilika själva. (Kolla in vilka stora och vad många plantor vi fick till då!) Därför tänker vi i år försöka oss på det igen, att fröså vår egna basilika.

Fröså basilika Fröså basilika

Förra helgen hjälptes jag och barnen åt att plantera de små basilikafröna i jord. Vi satte ett frö per kruka, vattnade ordentligt och ställde dem sedan i fönstret.

Fröså basilika

Redan efter ett par dagar kunde vi se de första skotten komma upp ur jorden. Små spröda, gröna blad som vittnar om liv! Trots att det redan uppenbarligen gror i jorden har jag svårt att tro att dessa kommer kunna bli stora frodiga basilikaplantor om ett par månader. Men förhoppningvis är det så!

Basilika

Än så länge får vi köpa vår basilika, men förhoppningsvis kommer vi inte behöva göra det på hela sommaren. Då kommer vi kunna göra pesto och annat gott helt på egen hand istället!

clementinplanta

På tal om att odla sina egna örter och liknande så har barnens små clementinkärnor, som de planterade för några veckor sedan, börjat gro ordentligt.

clementinplanta Få se, kanske växer det clementiner från denna planta till sommaren?!!

Visst är det härligt att kunna odla grönsaker, örter och bär själv. Jag ser fram emot när vädret har blivit så pass milt att vi kan plantera ut dill, morötter och annat härligt i odlingslanden i trädgården. Det är bland det bästa med att ha en tomt.

Write A Comment