Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

En härlig längtan till påsk

Påskfrukost med gröt och ägg

Påsken närmar sig och jag har en härlig längtan efter det. Det ska bli skönt att ha några extra dagar ledigt, få vara med familjen och njuta av att ta dagarna som de kommer. Vi har inte mer planer i påsk än att vi kommer ha familjerna över till oss på middag på Påskafton och på Annandag Påsk ska vi till min syster på brunch. Påsken förra året såg ungefär likadan ut och här kommer ett gäng bilder från den påsken samt några påsk tips från mig. Gissar att påsken kommer se ungefär likadant ut i år och det gillar jag. Traditioner är ändå bra trevligt!

Målade påskägg

Mina handmålade påskägg brukar komma fram varje år till påsk. I år har även barnen gjort en hel del påskpynt i form av teckningar, ägg och pärlplattor. Vi kommer med andra ord ha det ordentligt påskpyntat!

Påskmat lax

Lax är ett måste på påskbordet, helst i alla de former såsom gravad, kallrökt och varmrökt.

Påskmat ägg

Ägg är såklart givet också. Den sallad som syns i bakgrunden blev lyckad när vi gjorde den förra året. Jag vill minnas att den bland annat bestod av ugnsrostade morötter, sockerärtor och en citrondressing. Kanske ska försöka mig på att göra något liknande i år?

Påskmat med sparris och jordgubbarSparris och jordgubbar. Mums alltså!

Min dotter

Barnen var finklädda, så som de brukar vilja vara när vi firar något. Smilla har hunnit bli så mycket större under det år som har gått sedan vi firade påsk senast!

Bounce energiboll

Vi svenskar äter ju som bekant galet mycket godis under påsken. Varför inte varva det traditionella sockerstinna godiset med lite nyttigare sådant? Denna gula Bounce-boll passar att äta till påsk och ger bra energi om du blir lite småhungrig mellan bufféerna och middagarna. Och den är super god med smak av jordnöt!

Citron- och mandelbollar

Annars vill jag verkligen slå ett slag för att ni gör dessa ljuvliga citron- och mandelbollar. Dadlar ger dem en söt smak och citronen bidrar med syrlighet och fräschör. De citronbollar ni ser på bilden är rullade i bipollen, men snäppet godare blir det att rulla dem i hackade mandlar eller kokos. Helt klart bästa påskgodiset!

Nu är det två jobbdagar kvar, sedan går vi all in på påsken. Det ska bli härligt!

Fler inlägg om påsk:

2 kommentarer

  1. längtar också till ledighet.. i år blir det “köpe”påsk hos oss.. så trött i kropp o själ just nu att jag bara behöver vila, dottern skall ha fest/myskväll hemma på påskafton o vi andra drar till sjöboden, där kan man bara vara eller bara vara o motionera o vi har ett gäng vänner där upp som också är där… Blir lite spontant o mysigt… Äggletning för barnen har blivit tradition..

Lämna en kommentar

Annons
Annons