Lite har jag ju redan berättat om vår påskhelg, som hur vår Påskafton såg ut och att jag har varit ute och sprungit vid ett par tillfällen. Här kommer lite mer av det vi gjorde påskhelgen 2017!

Att få ha fyra lediga dagar utan så mycket inplanerat var verkligen välbehövligt och så skönt. Denna påskhelg har jag sovit mycket och vi har unnat oss långsamma morgnar i pyjamas.

ugnsbakad gröt

En morgon gjorde jag ugnsbakad jordgubbsgröt till frukost. Klicka på länken för receptet. För ugnsbakad gröt är jun så gott! En annan morgon gjorde jag smoothies efter att jag och barnen tränat ett yogapass tillsammans.

påskmat

Vi hade mycket mat kvar från lördagens påskbuffé så det har blivit en hel del påskmat även resten av helgen. Inte mig emot eftersom jag älskar ägg, lax och sparris!

läsning Duktighetsfällan, bok

Denna påskhelg har jag tagit mig tid att läsa mycket. Det har varit så skönt att sitta i en fotölj i vardagsrummet medan barnen har lekt vid sidan om. Jag har snart läst ut Duktighetsfällan, en bok om prestationsprinsessor av idag som jag blev tipsad av från Lovisa när jag lyssnade på Träningspodden. En bok jag varmt kan rekommendera!

Smilla

Barnen är inne i en period där det är ömsom kramar och ömsom bråk. Under denna påskhelg känns det som att de har bråkat en hel del och det har såklart tagit på krafterna. Idag känns det skönt att få åka till jobbet och få lite ledigt från allt ståhej med barnen. Såklart har det varit mysigt med dem också. Vi har spelat spel, gjort fina frisyrer och målat påskägg.

påskbrunch

Igår bjöd hon in till brunch, min fina syster. Det var både gott och härligt!

påskbrunch

Den här pizzan med pesto, ost och picklad rödlök var galet god.

påskbrunch tårta

Och efterrätten i form av en marängtårta var också smaskig.

blommor

Efter all god mat åkte vi till kyrkogården för att sätta blommor i en vas till mamma, som skulle ha fyllt 71 år just denna dag. ♥

trädgården med lite snö

Vädret har ju varit bra märkligt denna påskhelg. Det har ömsom snöat och ömsom varit soligt. Igår eftermiddag när vi körde hem från syster snöade det ganska så rejält och kvar på marken blev ett tunt lager av vitt. I morse när vi vaknade var det ännu vitare och vi kan konstatera vinter trots att det redan är 18 april.

syskonkärlek

En kram mellan syster och bror får avsluta detta inlägg och vår påskhelg. Det var en skön helg på många sätt, men jag gillar också att vardagen är här igen!

2 Comments

  1. Har fortfarande inte bakat gröt!! Måste göras!! :) Har du inte heller kvar din mamma? Min lämnade oss för 5år sen precis efter påsk, konstigt nog tycker jag att det blir mer o mer tomt… Framförallt att barnen inte har henne kvar.. Jag o sonen började cykla till fritids idag.. -1,5 men han tyckte det gick bra… Vi lämnar så tidigt så vi försöker cykla åtminstone 1dag i veckan under detta halvåret.. men så skönt att sladda in på jobbet hyfsat pigg kl 7..

    • Du måste verkligen testa att göra ugnsbakad gröt. Så gott! Visst är det tomt utan sin mamma. Saknaden och sorgen kommer nog alltid finnas där, mer eller mindre, tror jag.
      Bra gjort med cyklingen i kylan!

Write A Comment