Att få spendera morgonen med egentid i kombination med frisk luft och rörelse är så värdefullt för mig. Det är alla gånger värt för mig att gå upp lite tidigare för att få till det. Oavsett om jag lämnar barnen på morgonen eller inte prioriterar jag alltid en promenad till kontoret istället för att ta tunnelbanan ett par stationer. På så vis får jag varje dag en dos med egentid i kombination med promenad och frisk luft. Men den dosen räcker inte riktigt och därför värdesätter jag att gå upp innan barnen för att få en stunds egentid med träning i arla morgonstund.

Idag lämnar mannen barnen och jag passar på att åka in till stan tidigare än jag behöver. Solen strålar redan och det är ett alldeles ljuvligt aprilväder. När jag kliver av vid T-Centralen är planen att gå bort mot Observatorielunden för en promenadrunda där.

Observatorielunden Stockholm Observatorielunden Stockholm

Senast jag tog en morgonpromenad i just Observatorielunden var det lika vackert väder som denna morgon och jag tänker mig att det kommer se ut ungefär som på bilderna jag tog den gången.

Observatorielunden Stockholm Observatorielunden Stockholm

Medan jag promenerar denna morgon lyssnar jag på ett gammalt avsnitt av Karriärpodden. Det är Lottie Knutsson som intervjuas i detta avsnitt av den podd som fokuserar på kvinnor som lyckats bra i karriären.

Observatorielunden Stockholm

Vikten av egentid

Stockholm i morgonsol är en underbar plats för en stund med egentid och reflektion. Solen värmer på kinderna, stegen är lätta och sinnet är öppet för nya tankar och idéer. För att jag ska ha balans och harmoni i livet är dessa stunder så viktiga för mig. När jag promenerar tidiga morgnar känner jag ingen stress, jag slappnar av och tar in nuet med hela mig.

Observatorielunden Stockholm Observatorielunden Stockholm

Medan jag går där är jag nyfiken på hur omgivningen ser ut. Jag ser vårtecken i form av blommor och knoppar på träden. Jag ler mot de människor jag möter och jag känner glädje inför att denna nya dag har börjat.

Ikväll återvänder jag och några av mina kollegor till just denna plats. Vi ska köra ett gemensamt träningspass tillsammans med syfte att träna inför vår bestigning av Kebnekaise i sommar. Då kommer tempot vara högre än den är denna morgon. Vi kommer svettas och kämpa och ta i tillsammans. Det ser jag fram emot!

Hur gör du för att hitta balans i livet? Gör du också aktiva val för att få till stunder av egentid som boostar dig och ger dig harmoni? I min hälsoguide får du många konkreta tips på hur du kan hitta till ett hälsosammare och mer balanserat liv. Kolla in och köp Karins Hälsoguide här.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.