Vi har aldrig sett oss själva som husvagnsfolk, men i somras när barnen var sjuka mycket och vi var tvungna att anpassa och avboka semesterresor på grund av det väcktes en tanke i oss.

Tänk om man hade en husvagn. Då skulle man ju kunna vara mer spontan med sina semesterresor och åka iväg när det passar och när lusten faller på.

Så i höstas köpte vi en husvagn och nu i helgen åkte vi iväg med den på en lite minisemester för första gången. Det blev en helg i Kolmården där vi bodde på campingen intill vattnet och spenderade hela lördagen på Kolmårdens djurpark. Här kommer några bilder och ord från vår helg i husvagnen.

husvagnssemester husvagnssemester

Mannen är den som har fixat och donat mest med husvagnen och jag har hjälpt till med det jag kunnat. Det är en he del fix inför en premiärtur med husvagnen, helt klart, så i veckan har han haft fullt upp. När vi köpte husvagnen var den i ett bra skick så vi har inte behövt renovera den eller fixa med något stort, utan har mest pimpat den lite personligare.

Att bo på en camping kommer aldrig någonsin vara vår grej. Det som var fint med den camping vi var på i helgen var att vakna upp med utsikt över vattnet, men i övrigt uppskattar inte vi att titta ut på andra husvagnar och husbilar eller att sitta ute och äta i något förtält. Vi kommer mestadels satsa på att fricampa och hitta egna, mysiga platser nära naturen. Men ibland kan det ju vara praktiskt att ta in på en campingplats.

husvagnssemester med barn

Barnen har sett fram emot den här husvagnshelgen hur länge som helst och var uppspelta som få. Wilmer har fått översta slafen i våningssängen som sin och Smilla sover under honom. Det som är utmaningen med att bo så trångt som man gör när man bor i en husvagn är att bråk och trots blir så nära inpå och vi hade några omgångar i helgen när tålamodet sattes på hårt prov. Men i det stora hela gick det bra och på kvällarna i husvagnen sysselsatte sig barnen med att rita, titta på Madicken och busa i sängarna.

husvagnssemester fika husvagnssemester fika

Det jag gillar med vår husvagn är att alla fyra får plats att sova i ena delen av den och matbordet, som vi har i andra änden, inte behöver göras om till sovplats på kvällen. Mannen hade packat med massor med god mat och vi har allt vi behöver när det kommer till köksutrustning så vi kunde njuta av många goda måltider och fikastunder i den lilla hörnan med den gröna spetsduken och de blå vimplarna.

skog på camping

Något vi värdesätter mycket är alltså närheten till naturen och när man är ute med husvagn har man möjlighet att komma den riktigt nära. Efter att vi hade varit hela dagen på Kolmårdens djurpark stack jag ut på en löparrunda i den här fina miljön i lördags.

lekplats på camping

Jag både sprang och använde mig av lekparken som ett gym där jag bland annat gjorde armhävningar och utfall på en av bänkarna.

blåsippor vitsippor

Våren hade kommit en bra bit i Kolmården och vi fick njuta av både blåsippor och vitsippor. Det blev en mysig helg, om än lite primitiv, och även om vi fortfarande inte riktigt ser oss själva som husvagnsfolk (i dess klassiska bemärkelse)  så kommer vi göra många fler resor med den framöver.

Hur är det med er? Har ni erfarenheter från husvagnsliv och vad tycker ni om det?

4 Comments

  1. Vi har haft husvagn i flera omgångar när våra barn varit små… sommaren 2013 hade vi säsongsplats o en nyare bra husvagn, då insåg vi mkt av det tragiska runt campinglivet.. all dessa fylla, som vi inte sett innan utan bara hört talas om… Vi hade då båten en bit från campingen vid ett sjöbodsområde o blev sålda, samma lättsamma boende, bara låsa dörren o gå, inga gräsmattor att ta hand om… o jätteskönt att åka till ett dygn även på vinter. Så det passar oss nu, vem vet om 5år.. :)

    • Vad härligt att ni hittat till det som passar bäst för er nu! Campinglivet har inte vi heller mycket för, men det känns som att husvagn är ett härligt sätt att kunna ta sig fram med samtidigt som man har allt man behöver med sig.

  2. Pingback: Kolmårdens djurpark - ett paradis för barn och vuxna

  3. Pingback: Det bästa i veckan från vecka 20 2017

Write A Comment