Barnen var väldigt förväntansfulla inför resan till Kolmården i helgen så i lördags när vi besökte djurparken var en stor dag för dem. Det var en fin dag vädermässigt, men med tanke på att det ännu bara är maj var det inte fullproppat med folk. Vi fick köa en del vid karusellerna i Bamses Värld, men i övrigt fanns det gott om plats.

Jag gillar Kolmården mycket för att det är fina områden att promenera i och kul att titta på alla djuren. Barnen var mest förtjusta i Bamse, hans vänner och åkattraktionerna där. Men något som vi alla uppskattade väldigt mycket var att åka linbanan i safariområdet.

Kolmårdens djurpark

När vi var på Kolmården för två år sedan var denna safaribana avstängd på grund av vädret så det var första gången som vi åkte med den. Om du ska till Kolmården i sommar kan jag verkligen rekommendera en tur i denna!

Kolmårdens djurpark

Vi svävade nästan som viktlösa långt över marken och fick en härlig utsikt över djuren i safariområdet.

Kolmårdens djurpark

Girafferna, eller “karafferna” som Smilla säger, var fina där de stoltserade fram.

Kolmårdens djurpark

Vi åkte genom vacker natur med björkar och vitsippor.
Kolmårdens djurpark

Och plötsligt kom vi väldigt nära flocken med lejonhonor som låg och njöt i solen.

Kolmårdens djurpark

Vi fortsatte vidare, bort mot andra hållet, med utsikt över Bråviken.

Kolmårdens djurpark

Och turen avslutades efter att vi hade passerat de vackra vyerna över vattnet. Förutom giraffer och lejon hade vi då fått se björnar, zebror, strutsar, älgar och mycket mer.

Kolmårdens djurpark Kolmårdens djurpark

Det fanns många andra djur att titta på också såklart. Barnen tyckte det var roligt att se när minigrisarna och deras föräldrar åt mat. Och Smilla pratade länge om att hon ville ta med dig en av grisarna hem till sitt rum. ♥

Kolmårdens djurpark Kolmårdens djurpark

Så här i mitten på maj var parken fint prydd med mycket grönska och blommor som vitsipppor. Det var härligt att få en heldag utomhus och göra något som alla i familjen uppskattade. På kvällen återvände vi till vår husvagn och myste med mat och Eurovision.

Write A Comment