Är ni som jag och blir sugna på glass så fort värmen kommer? Det väntas ju bli över 20 grader (!) till helgen, i alla fall för oss i denna del av landet, och jag tänker att det är på sin plats att tipsa om goda glassar att äta då. Här kommer ett gäng tips på nyttiga glassar som du enkelt kan göra själv.

Först ut har vi kompositionen ovan. Denna “glassmörgås” går super snabbt att göra, men är den enda i gänget som inte är direkt nyttig. Jag har här lagt en kula vaniljglass mellan två Mariekex och ringlat chokladsås över. Super gott och ett festligt efterrättstips!

nyttig-chokladglass-recept-5

Nyttig glass – tips på recept

Men om vi ska hålla oss till nyttigare varianter på glass att göra själv så får du dem här.

nyttig-chokladglass-recept

En chokladdröm i glas

Alltså den här chokladdrömmen är så galet god att ni måste gå in på det specifika inlägget och kolla in den närmare. Där hittar ni också receptet på denna nyttiga chokladglass.

choklad-recept-nyttig-mintchoklad-glass

Nyttig mintchokladglass

Medan den första chokladglassen är gjord på en bas med nötter, kakao, grädde och banan är denna mintchokladglass gjord på bland annat dadlar, avokado och kakao. Och så mynta för att få den fräscha mintsmaken. Här hittar du receptet på den nyttiga mintchokladglassen.

vattenmelon-glass-5

Vattenmelonglass

Denna isglass av vattenmelon är busenkel att göra och brukar uppskattas av både vuxna och barn. Testa själv en varm sommardag!

smoothieglass

Smoothieglass

Ett hett tips är att göra så pass mycket smoothie till frukosten att det blir över till att frysa in. Några timmar senare har du då en krämigt härlig smoothieglass att njuta av!
bananglass

nyttig-bananglass-2

Krämig bananglass

Att ha frysta bananer som bas i glassen är smart. Det blir krämigt, gott och nyttigt! Kolla in detta recept på sockerfri glass med banan och mango.

Grönärtsglass

Glass på gröna ärtor

Visst låter det lite märkligt, men det är verkligen hur gott som helst. Testa själv att göra grönärtsglass, fullproppad med bra näring och härligt söt i smaken!

2 Comments

  1. vi lyxade till det med kexglassen igår efter en massa goa grillade grejer.. men vi hade brago mini o en sked propudglass mellan varje, så då räknas det ju nästan till nyttigt. ha ha… o jag behöver ju svulla kolhydrater tills i morgon… hua Göteborgsvarvet, känner mig allt annat än förberedd, men det kanske är det bästa det… :)

Write A Comment