Det är nu över sex år sedan vi flyttade till hus och det har inte funnits en dag sedan dess som jag har ångrat detta. Att ha rejält med utrymme och kunna inreda på två våningar är härligt, men det som är det allra bästa med det är trädgården. När vi flyttade in var tomten en enda stor lervälling och det har tagit många år att bygga upp den, men nu kan vi verkligen njuta av den fullt ut.

En stor trädgård med många planteringar kräver dock mycket tid och omsorg. Men det är inte jobbigt eftersom jag dels har en man som är duktig på att hålla på med trädgården och dels älskar att hålla på i den själv. För om jag skulle säga en sak utöver träning som får mig att koppla av och känna lugn och harmoni så säger jag trädgårdsarbete.

Att gå och plocka ogräs, plantera nytt i krukor och vattna är sådant som jag uppskattar och som får mig att komma ner i varv. Så helgerna nu spenderar jag hemskt gärna i vår trädgård.

Plantering i trädgården Plantering i trädgården Plantering i trädgården

I lördags när det var strålande väder åkte jag och barnen och handlade massor med blommor och buskar till trädgården. De fick vara med och välja och hem kom vi med ett stort fång av färgglada blommor. Eftermiddagen spenderade vi sedan i trädgården. De sprang mest runt och lekte medan jag planterade och fixade.

Plantering i trädgården Plantering i trädgården

Det blev röda pelargoner till friggeboden medan garaget fick lila och rosa blommor.

Plantering i trädgården Plantering i trädgården Plantering i trädgården

Några av krukorna och korgarna förgylldes med färg och till ingången på baksidan satte vi hängsälg i varsina två stora krukor.

När vi är inomhus kan det lätt bli en del bråk mellan barnen, men ute i trädgården håller de oftast sams. Jag tror att de tycker att trädgården är som ett enda stort äventyr för dem och de upptäcker hela tiden nya lekar att leka. Nöjda och glada barn tillsammans med föräldrar som får gå och påta i lugn och ro – det är ljuvligt det!

Plantering i trädgården Plantering i trädgården Plantering i trädgården

Nu när värmen har kommit går det verkligen snabbt. Våra körsbärsträd, som syns på bilderna, har redan blommat ut, och andra blommor har tagit vid. Det är härligt att få följa de olika faserna i blomningarna och njuta fullt ut av trädgården så mycket det går.

4 Comments

  1. Denna årstiden är den bästa på hela året.. eller alla dagar solen är framme är bäst på hela året.. ;) Vår trädgård har krympt med åren, eller vi har gjort så att det känns så.. :) Vi har en badtunna i plast istl som barnen badar i hela sommaren som en liten pool, o som är ljuvlig att bada i kalla stjärnklara kvällar i nov..

Write A Comment