För 18 år sedan jobbade jag som aupair i Tyskland. Igår åkte vi och hälsade på familjen Kahl som jag bodde och jobbade hos då.

När jag lämnade familjen var de fyra barnen mellan noll och sju år gamla. Nu är de mellan 18 och 25. Tänk att de barn som jag då tog hand om är vuxna nu och en av dem ska till och med själv snart ha barn. Ändå kändes det som igår att vara på gården med dem!

På Hof Steinkamp i TysklandMin Smilla påminner mycket om den dotter i familjen som var tre år när jag lämnade. Och hon höll med om likheterna!

Gården jag var aupair på var stor och familjen har ett stort hjärta. I det hemmet finns det verkligen mycket värme!

När vi var där igår bjöds vi på en dignande frukostbuffé. Våra barn var väldigt blyga eftersom alla pratade tyska med varandra, men efter ett tag försvann blygseln.

På Hof Steinkamp i TysklandFör egen del var det roligt att få visa mannen och barnen var jag tidigare har bott under ett år av mitt liv. Och så var det såklart härligt att få återse den tyska familjen.

På Hof Steinkamp i TysklandBarnen gillade gungorna och repen som hänger i de stora träden hemma hos dem. Men till slut fick de slita sig och vi kunde åka tillbaka till vårt.

Året som aupair var nyttigt för mig på många sätt. Det var första gången jag var hemifrån under så pass lång tid och då som en ganska så blyg 19-åring var det en stor sak för mig. Jag fick lära mig massor om barnuppfostran, matlagning, hushållsarbete och annat nyttigt. Och så fick jag ju lära mig tyska, något som jag har och kommer ha glädje och nytta av i resten av mitt liv. Att jag dessutom fick vara med vid slakteriet av både grisar och kor är kanske inget jag har så mycket nytta av idag. Men det är lite kul att ha varit med om det i alla fall!

Jag hade verkligen tur som kom till en så bra och fin familj. Det är jag evigt tacksam för! ❤️

2 Comments

  1. Jag har också varit aupair i en familj i Tyskland. Pratade flytande tyska på den tiden. Känns avlägset… Men så har det också gått 22 år.

    Nu verkar ha en underbar semester! Njut!!

    • Roligt! Har du också varit det! Tänk vad tiden går galet fort! För mig var det alltså 18 år sedan och ändå kändes det typ som igår att kliva in på gården och hos dem igen!
      Njut ni med, vilket det ser ut som ni gör! Kram

Write A Comment