Jag gissar att vi inte är de enda som bor lite trångt nu i sommar och gärna vill att matlagningen ska gå smidigt och snabbt i små kök i husvagnar och sommarstugor? Vi har allt man kan tänkas behöva i vårt husvagnskök, men det är verkligen begränsat utrymmesmässigt och det gäller att tänka smart för att få plats med allt. Kylen är liten och arbetsytorna få. Vi har därför tänkt ut ett antal maträtter som är smidiga att laga under dessa omständigheter och här kommer en av dem: Kikärtsbollar i pitabröd med vitlökssås och grönsaker! 

Kikärtsbollar från Risenta

Kikärtsbollar

Risenta har ett gäng smarta förpackningar med vegetariska bollar och biffar av olika slag. Du kan läsa mer om dem här. I förpackningen finns ett pulver som behöver blandas med hett vatten och sedan är det bara att forma bollar eller biffar att steka i olja.

Vi gjorde kikärtsbollarna härom kvällen och det gick på ett kick!

Medan bollarna stektes i stekpannan pressade jag ner en vitlöksklyfta i en liten burk med créme fraiche. Sedan var det bara att servera med de andra tillbehören.

Kikärtsbollar från Risenta

Dessa kikärtsbollar smakar som falafel och varför jag gillar detta matlagningskoncept extra mycket är framför allt på grund av två saker:

  • Förpackningen tar liten plats i skafferiet och behöver inte ta upp utrymme i kyl eller frysfack.
  • Innehållet i bollarna (och biffarna) är bara bra saker, dvs inga onödiga tillsatsämnen, socker eller liknande. Bra mat, helt enkelt!

Kikärtsbollar från Risenta

Här kan ni läsa om en annan gång när jag gjorde dessa falafelbollar!

Write A Comment