Efter att ha bott och jobbar i Tyskland i ett år efter studenten och sedan studerat språket på universitet så har jag en förkärlek för detta land och språk. När jag var runt 20 brukade jag och kompisen Erica åka till Tyskland flera gånger per år, men nu var det ganska många år sedan sist. Tills nu. För i fredags kom vi till mitt älskade Tyskland.

Vi bor nu på en campingplats i norra Tyskland och tar dagarna som de kommer. Igår var det helt okej väder och vi kunde vara utomhus hela dagen.

Kycklingsallad

Vi åkte in till den närmaste lilla staden Plön och åt lunch där. Jag tog en fräsch kycklingsallad med currydressing. Vi hade inte hunnit med att ta ut kontanter och det var uppenbarligen lite av en miss för här kan man inte ta för givet att restauranger och affärer kan ta MasterCard eller VISA. Så jag fick ta mig till närmaste uttagsautomat för att vi skulle kunna betala för maten.

Dukning bord vid husvagn

Annat vi gjorde igår:

  • Promenerade i området för att utforska det. Här finns en lång strand, badplatser, flera lekparker, hästar och en massa annat skoj för barnen.
  • Spelade Yatzy och drack kaffe ute på vår “altan”.
  • Wilmer och jag tränade ett pass med övningar som armhävningar, upphopp. knäböj och burpees. Vi avslutade med Idioten och ännu mer burpees. Älskar att se hans träningsengagemang och Smilla försökte också hänga med bäst hon kunde.
  • Vi grillade till middag.

Dukning bord vid husvagn

Wilmer dukade bordet så att vi skulle kunna sitta utomhus.

Grillning fläskspett och majskolvar

Mannen drog igång grillen medan jag skrubbade färskpotatis.

Grillning fläskspett och majskolvar

Och sedan hade vi hjälp av vår grillvakt, som passade på att allt gick rätt till.

Efter middagen kunde vi ta en kvällspromenad i området och barnen lekte vid vattnet. Idylliskt och härligt!

Write A Comment