Smögen under högsommaren är ett riktigt litet paradis. För några år sedan var vi där i mitten av augusti. Då började alla sjöbodar stänga igen och det var en höstlik stämning på Smögenbryggan. Det var ingen höjdare. Men när vi var där förra veckan i samband med vår husvagnssemester var Smögen så härligt som bara Smögen kan vara. Här kommer ett gäng bilder från den fina sommardag när vi var där.

Smögen på sommaren

Vi bodde ju med husvagnen i Lysekil så det var över dagen vi tog bilen till Smögen. Som sig bör promenerade vi hela bryggan fram. Det tog sin lilla tid eftersom det fanns många båtar att titta på och en hel del affärer att gå in i. Och så åt vi lunch någonstans på vägen.En ceasarsallad med utsikt över båtlivet var verkligen inte helt fel!

Smögen på sommaren Smögen på sommaren Smögen på sommaren

Jag älskar de färgglada små sjöbodarna. De röda är också fina såklart!

Smögen på sommaren

När vi gått hela Smögenbryggan tog vi oss upp på klipporna med utsikt över detta. Jag och mannen drack kaffe och njöt av sommaren och stunden.

Smögen på sommaren

Barnen verkade njuta de med.

Smögen på sommaren

Men mest ville de springa runt på klipporna.

Kungshamn på sommaren

Efter att ha spenderat större delen av dagen i Smögen tog vi bilen över bron och stannade till i Kungshamn för en stund. Där åt vi glass på glasscafét…

Kungshamn på sommaren

… och sedan tog vi oss en promenad i hamnen.

Kungshamn på sommaren Kungshamn på sommaren

Där var utsikten fin och vi fick njuta mer av Smögen.

Om du inte har varit i Smögen i högsommartid tycker jag att du ska ta dig dit. Väl värt!

2 Comments

  1. Ligger på kastellet/Vaxholm o konstaterar att även er sida är rätt juste, när det kommer till hav o fina hus o sånt.. Funderar mest på om jag verkar galen om jag springet typ 10varv runt ön innan frukost..

Write A Comment