Så här när det är sommarlov är det svårare att ha koll på om det är vardag eller helg. Dagarna går liksom in i varandra. Men så mycket vet jag att det är söndag kväll just nu och att jag nu tänkte visa ett gäng bilder från det vi har gjort i helgen. Imorgon är det måndag och jag inleder min sista semestervecka.

Vi har hängt en hel del hemma den här helgen. Jag njuter av att kunna gå i kjol eller klänning, dra på mig tofflorna och traska runt i trädgården. Helt utan stress eller tider att passa. Så skönt!

Lyckan i att springa - Karin Axelsson efter löpning

Men innan jag gick på trädgårdsrunda i lördags så stack jag ut och sprang. Det var dag sju av sju i min löparutmaning när jag alltså skulle springa sju dagar i rad. Konstigt nog har jag inte känt mig alls mör i benen dessa dagar, utan snarare pigg och alert. Jag hade samma pigga känsla i benen i lördags och jag bestämde mig för att springa årets hittills längsta pass för i år. Jag sprang 15 kilometer och faktum är att det faktiskt är det längsta jag har sprungit sedan innan jag blev gravid med Smilla, vilket är fyra år sedan. Galet va?!!

Totalt dessa sju dagar har jag sprungit 53 kilometer och det utan att tycka att det har varit direkt ansträngande. Så härlig känsla!

paviljong i trädgården

Efter dusch och frukost satte vi upp den nya paviljongen som vi har köpt till altanen. Den vi hade innan ser ni bakom mig på bilden innan. Den började bli sliten och nu har vi en rejälare som man kan stänga till med väggar om det regnar eller är kallt.

Skokloster slott

Sedan hoppade vi alla in i den gamla Amazonen och åkte på en utflykt. Det blev att vi åkte till Skokloster…

fika i Skokloster

… och fikade vid ett stenbord där med utsikt över hästarna i hästhagen.

badstrand Ekillabadet badstrand Ekillabadet

Vi ville alla bada så när det sprack upp senare på eftermiddagen åkte vi till en badplats. Vi hittade en med stor sandstrand och som var ganska folktom. Perfekt!

skog

Söndagen har varit lugn på flera sätt. Jag har vilat från träning och vi har spenderat dagen hemma. Efter frukost gick jag och barnen in i vår skog för att leta blåbär. Vi, dvs jag och Wilmer, hittade en hel del. Smilla åt mer än plockade om man säger så.

blåbär

Det verkar vara ett ganska så bra blåbärsår i år ändå. Härligt! Wilmer pratade om att han tycker att vi ska plocka mycket och fylla frysen så att vi har hela resten av året. Få se om vi orkar vara så ambitiösa.

blabarslycka-6

Barnen kivades en del så det var inte bara frid och fröjd där i skogen, men i det stora hela hade vi en skön stund där.

blåbärspaj

På eftermiddagen gjorde jag en blåbärspaj av bären vi hade plockat. Det var gott att fika den ute i eftermiddagssolen!

Efter det lade jag mig i soffan ute i vår nya paviljong och sov en stund. Tänk vad skönt att få göra så ibland!

Till kvällsmaten gjorde jag sedan vattenmelonpizza och vattenmelonsmoothie. Inte fel det heller. Inspiration till melonpizza hittar du här.

Hoppas att du har haft en fin sommarhelg!

4 Comments

  1. Helg o ledighet, underbart. Min helg började med tågresa tidigt i lördags o bröllop på badholmen/Vaxholm… Underbar dag! O avslutades i sängen på haymarket med picknick från Mc Donalds efter att jag o dottern testat gymmet.. idag blir det humlegården om vädret är fint, lite shopping o lämnar storstaden kl 18.. en stad som nu börjar kännas som våran.. Kändes som att komma hem.. var här i mars ju!! Men både Emma i jag bröt nästan ihop när vi gick över Drottninggatan o insåg var lastbilen kört!!

Write A Comment