Att spendera mycket tid med familjen så här under semestertider är alldeles underbart, men det är också ganska så påfrestande mellan varven. Barnen råkar i luven på varandra åtskilliga gånger varje dag och utöver det trotsar och krånglar de mot oss vuxna, vilket varken är konstigt eller något att bekymra sig över, men likväl tar det på krafterna en hel del.

Den här veckan är jag själv med barnen eftersom mannen har börjat jobba. Jag och barnen hittar på saker som de tycker är kul och som är aktiviteter som håller dem som mest sams med varandra. Det som fungerar bäst är att göra saker utomhus. Att hänga ute i trädgården istället för att vara inne i huset sätter igång deras kreativitet mycket bättre och de leker lugnt och fritt i timmar. Eller så går vi ut i skogen, som vi bor granne med. Det gjorde vi härom dagen och fick med oss ett rejält gäng med härliga blåbär hem.

Barnen i blåbärsskogen

Wilmer är en van blåbärsplockare. Han går ut i skogen varje morgon och plockar en handfull till sin frukost. Det var han som ledde vår lilla trupp på tre när vi gav oss ut i skogen nu senast.

blåbär i blåbärsskogen

blåbär i blåbärsskogen

Tittar man noga finns det ganska så mycket blåbär i skogen. Vi hittade ett par ställen där vi kunde sitta länge och plocka mycket.

Barnen i blåbärsskogen

Wilmer plockade på med bra tempo medan Smilla mest satt åt och åt direkt från blåbärsrisen. Sedan klagade hon på magont och med sig fick hon ett enda blåbär hem. Hon har lite att lära av sin bror där!

blåbär

Jag plockade på bra jag med, men råkade tappa en hel del när min bärplockare öppnade sig utan att jag märkte det… Ja,ja, värre saker har väl hänt!

Barnet i blåbärsskogen

Efter någon timme i blåbärsskogen gick vi hemåt. Vi råkade villa bort oss för en stund, men sedan kom vi på rätt väg igen och plötsligt var vi framme vid vår tomt. Att på granne med skogen är verkligen lycka!

blåbär och några hallon

Alla dessa blåbär plus några hallon fick vi med oss hem.

blåbärssmulpaj

Och på eftermiddagen bakade jag en ljuvlig blåbärpaj av bären. Kolla in receptet på denna smulpaj så vet du hur jag gjorde pajdegen.

Barnen var sams så gott som hela tiden där i skogen och vi fick oss en fin förmiddag.

Annat vi gör denna vecka som gör att vi får fina stunder med varandra:

  • Åker och köper blommor
  • Hänger i trädgården
  • Tränar ihop (mest jag och Wilmer)
  • Sticker ut på en cykelutflykt och tar med oss matsäck
  • Åker/cyklar och badar
  • Besöker Junibacken en dag (tror det blir på fredag)
  • Låter barnen bestämma lunch och så lagar vi den tillsammans
  • Kollar på “Sommar med Ernst”
  • Plockar blommor
  • Går till en lekpark

Om ni har tips på att andra bra aktiviteter att göra med barn på sommaren så säg gärna till!

Write A Comment