Mjuka våffelwraps

Barnen brukar gilla att bläddra i mina kokböcker och sedan Wilmer bläddrat i den ljuvliga receptboken Gröna Frukost av Made by Mary har han pratat om att han vill att vi gör mjuka våffelwraps till frukost. Inte mig emot så i söndags hjälptes jag och barnen åt att göra smet och grädda våfflor till frukost. Vilken härlig söndagsfrukost det blev!

Våffelwraps med keso och hallon

Dessa våfflor blir alltså mjuka och man kan med fördel därför äta dem som wraps. Bara att fylla med keso, frukt och/eller bär samt stänga ihop som ett wrap. Här kommer receptet, som jag alltså hämtat från Maria.

Mjuka våffelwraps med keso och hallon

ca 6 våfflor

  • 3 ägg
  • en uns vaniljpulver
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 dl filmjölk
  • 70 gram smält smör

Börja med att smälta smöret och låt svalna när det är klart.

Vispa upp äggen och vaniljpulvret till en fluffig smet. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma i en separat skål.

Tillsätt filmjölk och det smälta smöret medan du rör i smeten.

Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn, gärna med lite extra smör.

Våffelwraps med keso och hallon

Låt våfflorna svalna något innan du fyller dem med godsaker, i detta fall keso och hallon. Ät och njut!

Våffelwraps med keso och hallon

Addera en klick vispad grädde och du har en härlig efterrätt!

Våffelwraps med keso och hallon

Barnen var ivriga på att få börja äta (såklart), men hjälpte ändå till att fixa våfflorna fina så att vi kunde fota dem innan det var dags att hugga in.

Receptet är alltså hämtat från All things green. Jag blir ofta inspirerad av Maria och har tidigare gjort dessa av hennes härligheter:

2 Kommentarer
  1. Men vad glad jag blir att du provade det här receptet, visst är dom goda! Det fina är att man faktiskt kan göra dubbel sats, äta en sats till frukost och så nästa till mellis 😉 Eller varför inte efterrätt! 😀 Stor kram

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.