I början av sommaren fick jag hem en Healthy Box. I den fanns bland annat ett paket med fröknäcke från Risenta att göra själv. Det var med smaken grönkål och jag var såklart sugen på att testa. Där och då skulle vi åka till Island och sedan på husvagnssemester till Tyskland så det fick vänta tills vi kom hem igen.

Förra veckan testade jag så att göra dessa kryddiga fröknäckebröd från Risenta och det visade sig både vara enkelt och så blev det väldigt gott också.

Risenta fröknäcke

Innehållet i paketet rörs ihop tillsammans med hett vatten och olja. Smeten kavlar man sedan ut på bakplåtspapper och så skjutsar man in det i ugnen. Efter en kvart tar man ut plåten för att skära ut knäckebitarna och så låter man plåten sedan bli klar under ytterligare trekvart i ugnen.

Risenta fröknäcke Risenta fröknäcke

Barnen var lika nyfikna som jag på att provsmaka fröknäcket när det var klart!

Detta fröknäcke med grönkål innehåller en massa nyttigheter från bland annat fröer och kärnor och är helt glutenfritt.

Risenta fröknäcke till frukost

En härlig och god frukost enligt mig är ett par skivor fröknäcke med en vällagrad ost och goda frukter/grönsaker/groddar på. Till det en kopp kaffe och dagen kan inte börja bättre.

Risenta fröknäcke till frukost Risenta fröknäcke till frukost

Gissa om jag njuter när jag får sitta i rottingfotöljen på den lilla altanen och knapra fröknäcke med goda pålägg och känna morgonvinden mot kinden?!

Risenta fröknäcke till frukost Risenta fröknäcke till frukost

Just nektarin och ost på detta knäcke blir så galet gott. Testa!

Write A Comment