Kan det ha varit den sista sommarhelgen vi just har fått vara med om? I sådant fall är det helt okej för vi fick en härlig helg med bra sensommarväder och en skön mix av olika slags aktiviteter.

Planen var egentligen att vi skulle ge oss iväg med husvagnen på en liten trip i helgen, men när vi pratade om det i fredags insåg vi att vi gjorde bäst i att stanna hemma istället. Hela familjen hade haft en intensiv vecka, barnen var trötta och vi hade en del vi borde hinna göra på hemmaplan. Så husvagnen fick stå kvar på garageuppfarten och vi njöt av att göra annat istället.

Trädgården i augusti

Vädret har varit magiskt i helgen och för första gången på hela sommaren spenderade jag en hel eftermiddag i en av våra solsängar ute på altanen, läsandes en bok. Så härligt!

Trädgården i augusti

Solen värmde rejält där i solsängen, men det känns i luften att hösten är på ingång nu. Krispigt och klart och härligt!

Det finns fortfarande mycket fint att njuta av i trädgården och just för att det var så fint väder passade vi på att grilla till lunch både på lördagen och söndagen.

Trädgården i augusti

Men vi slappade inte bara i helgen. Vi fixade med en hel del praktiskt också, både inne och ute. På söndagen tog vi tag i projektet “plantera häck”. Planen är att vi ska sätta en tujahäck på den tomtsida där vi fortfarande inte har en granne på andra sidan. Vi börjar tröttna på att se allt det vildvuxna på den ödelagda tomtmarken och tänker att det kan vara bra att plantera ett insynsskydd i god tid innan någon börjar bygga hus där.

Trädgården i augusti

Att gräva och dra tunga skottkärror med grästuvor och jord är verkligen tungt. Både mannen och jag fick oss ett rejält träningspass i och med grävandet i söndags. Skönt att få ta i, men framför allt skönt att ha påbörjat detta projekt. Ser fram emot när vi fått häcken på plats där!

Födelsedagsfika hos systerVår eftermiddag igår spenderade vi sedan hos syster som fyllde år. Det blev ett härligt kalas med super gott fika och trevligt häng. Här kommer ett gäng bilder från gårdagens födelsedagsfika.

Födelsedagsfika hos syster

Födelsedagsfika hos syster

Födelsedagsfika hos syster

Födelsedagsfika hos syster

Födelsedagsfika hos syster

Cheesecake och morotskaka – åh, vad gott hon hade bakat!

Den här sista sommarhelgen har gett mig precis det jag behövde, en härlig mix av utomhusaktiviteter, lata och aktiva stunder, god mat, trevligt sällskap och barn som har lekt bra ihop (med undantag för en del utbrott….). Nu kör vi måndag!

4 Comments

  1. Ibland glömmer jag att läsa texten för dina bilder som är en fröjd att titta på. Både färg, form och motiv. Jag blir varm i själen av dem.

Write A Comment