Igår var det min sista semesterdag och barnens sista dag på sommarlovet. Mannen har ju redan jobbat en vecka. Vi hade en regnig dag och höll oss mest inomhus, men fick en bra dag ändå. Regniga sommardagar är rätt så mysiga ändå!

morötter från odlingslandet

De sista nästan två veckorna av semestern har vi varit hemma och jag har njutit så av det. Visst att jag älskar att resa och våra turer till Island och till Tyskland med husvagnen har varit härliga, men det är något extra ljuvligt med att ha semester hemma. Att kunna ta dagen som den kommer och planera aktivitet efter väder. Att kunna dricka sitt kaffe på altanen och strosa runt i trädgården. Och, kanske framför allt, att se hur mycket barnen njuter av att vara hemma, det är väldigt mycket värt.

Dessa två veckor har spenderats ungefär som förra årets sista semestervecka. Klicka in på länken så ser du vad jag gjorde då. Vi har dragit upp morötter från landet och knaprat på till måltiderna.

fjäril i jordgubbslandet

Vi har fixat i trädgården och köpt lite nytt till både inne och ute. Smilla var väldigt nöjd med den nya fjärilen som hon fick till sitt jordgubbsland igår.

jordgubbslandet jordgubbslandet

Vi har inte fått så många jordgubbar och smulron i år, men igår hittade Smilla en hel del av de röda bären. Är det kanske nu de börjar komma?

cyklar

Vi har cyklat en del och tränat väldigt mycket. Wilmer har varit engagerad i att träna och har gjort det så gott som dagligen. Han och jag har kört många pass ihop och det har varit så kul! Senast igår tränade vi framför två olika tränings-DVD’s medan regnet smattrade utanför. Mysigt!

cyklar cyklar

Visst är det lite charmigt hur blommorna har börjat växa sig fast på cykeln?! Den röda, gamla cykeln är det alltså ingen som använder utan vi har verkligen cyklat en hel del denna sommar.

Idag börjar jag jobba och hur mycket jag än har njutit av min semester så ser jag fram emot att komma till kontoret och få starta jobbhösten. Jag älskar mitt jobb och kommer nog uppskatta att vara hemma ännu mer när jag nu också får vara borta på egen hand mycket.

Det är i början av augusti och fortfarande mycket kvar av sommaren. Förra året i början av augusti skrev jag ett inlägg om hur jag ska se till och maxa sommaren för fullt även efter semestern och det ska jag göra i år också. Här kan du läsa om allt härligt som jag ville göra i augusti förra året (och som jag också gjorde). Jag tänker typ samma i år:

  • Jag ska springa till sjön för ett dopp och sedan hem igen, precis som jag har gjort flera gånger i juli månad
  • Jag ska äta frukost ute
  • Jag ska äta smultron på strå
  • Jag ska yoga utomhus (det har jag faktiskt inte gjort ännu i år)
  • Jag ska åka på utflykter med Amazonen och familjen
  • Jag ska kolla upp punkterna i min sommar bucket list och se om det är några av dem som jag inte har checkat av ännu

Njut du också av augusti!

Write A Comment