Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

En lunch på Taku-Taku

Taku-Taku Lab - vegansk restaurang i Stockholm

I fredags blev jag bjuden på en lunch på Taku-Taku, restaurangen som serverar vegansk streetfood och som finns på några olika ställen i Stockholm. Jag besökte det som är Taku-Takus kombinerade lab och restaurang på Norrsken i Spårvagnshallarna. Vilka ljuvliga smaker jag fick uppleva!

Taku-Taku Lab - vegansk restaurang i Stockholm

Taku-Takus koncept är att tillhandahålla bra, god, vegansk mat som passar alla, inte bara veganer. Det ska vara lättillgängligt och smidigt att besöka en av deras lunchrestauranger eller om man väljer att äta sin frukost eller mellanmål där. Just att maten borde tilltala alla tror jag verkligen. Jag är ju allätare när det kommer till mat, men med tanke på hur god den veganska maten där är så skulle jag absolut kunna tänka mig att skippa både kött och fisk flera gånger i veckan om jag fick äta det här istället.

Taku-Taku Lab - vegansk restaurang i Stockholm

Sebastian, som är grundaren bakom konceptet Taku-Taku, gjorde i ordning varsin bowl till oss. Det var en härlig blandning av kimchi, picklade grönsaker av olika slag, en vegansk nyhet som jag inte minns namnet på, men som innehöll bondbönor bland annat, bladspenat, en krispig gurksallad och lite annat. Åh, det var verkligen så gott!

Taku-Taku Lab - vegansk restaurang i Stockholm

Jag fick också prova en ljuvlig soppa, en chili gjord på olika linser och en underbara Tikka Masala med bland annat kikärtor och blomkål. Om du vill se vad det finns mer på Taku-Takus meny så hittar du den här.

Taku-Taku Lab - vegansk restaurang i Stockholm

Fick smaka på en slags smoothie också. Den var inte lika god som maten, men helt säkert en grym vitamininjektion.

Taku-Taku har hittat till ett lyckat koncept med mat som både är vacker att se på, smakrik och underbar att äta och som går snabbt att beställa. Hoppas att du också testar om du får möjlighet!

8 kommentarer

  1. o vad gått!!! kollade typ enda stället vi har har som säljer snabbmat som är lite bättre än hamburgerkiosken… veckans veg är rödbetor o chevre.. jiha… favvomaten!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons