Det var ett tag sedan nu som jag lade upp bilder och berättade om vår resa till Island i somras så nu är det dags för det tycker jag. Det finns nämligen en del härligt kvar att berätta om. Här kommer ett inlägg om när vi var vid den Blå Lagunen, ett måste att besöka när man är på Island.

Den blå lagunen på Island

Den Blå Lagunen Island

Den berömda Blå Lagunen ligger mitt ute på ett lavafält en bit utanför Reykjavik. Från lägenheten där vi bodde när vi var på Island tog det en dryg timme att köra dit. Eftersom det var den enda tiden som fanns att boka under de dagar vi var på Island var det sent på kvällen när vi åkte dit. Lagunen stängde vid midnatt och vi hade tid för bad vid klockan 23.

Den blå lagunen på Island

Innan det var dags för oss att gå in till badet gick vi runt och tittade på vattnet som rann i lavastenen. Det var kallt i luften, men bubblade och fräste om vattnet. Anmärkningsvärt var att det luktade starkt av svavel, att vi såg lava så långt som vi kunde titta och att vattnet skiftade i turkost. Platsen vid den Blå Lagunen är verkligen fascinerande!

Den blå lagunen på Island

Så gick vi in till Lagunen och sjönk ner i det varma vattnet. Att bada mitt i natten, när det fortfarande var ljust, var en härlig upplevelse.

Den blå lagunen på Island

Den blå lagunen på Island

Detta utomhusbad får sitt vatten direkt från geotermiska källor, som är så djupa som 2000 meter, och vattnet håller 36 till 39 grader året om. Den Blå Lagunen är en äkta turistattraktion och trots den sena timman var vi långt ifrån ensamma där. Men eftersom lagunen är stor så hade vi mycket plats ändå.

Den Blå Lagunens varma vatten innehåller naturligt aktiva ingredienser såsom välgörande mineralsalter och gröna alger, som ska hjälpa till att slappna och stressa av. Vi fick skrubba in ansiktet i vit kisellera, som skonsamt ska rengöra och skrubba hyn och har en vitaliserande effekt. Mineralsalterna har en balanserande och avkopplande inverkan på både kropp och själ.

Vi softade i vattnet och testade den geometriska bastun, vilken var väldigt varm.

En timme i vattnet var tillräckligt för att ha fått uppleva den Blå Lagunen fullt ut.

Den blå lagunen på Island

Efter dusch och ombyte vandrade vi tillbaka till parkeringsplatsen och bilen. Klockan var då midnatt och det hade börjat skymma något.

Den blå lagunen på Island

Jag var härligt mjuk och varm i hela kroppen. Det kändes precis lika skönt som efter en lång massage eller spakur av annat slag.

Den blå lagunen på Island

Vi vinkade hej då till lagunen, lavastenarna och den fräna svavellukten och begav oss tillbaka till vår lägenhet. Om du ska till Island så måste du göra ett besök här och ett tips då är att boka in dig i god tid.

Mer om vår semester på Island:

3 Comments

  1. Wow.. ljuvligt!!

    Själv är jag på ett annat paradis fast i Sverige! Falkenberg, promenad på en blåsig strand i nov är ljuvligt!

    Oj vad vi har SPAat dottern o jag i dagarna två. Du skulle sett hennes ögon igår när hon fick mousserande vin innan behandlingen o blev tagen som vuxen, fyller 18 på lördag så jag var tyst.. :)

  2. Pingback: Reykjavik - våra upplevelser av Islands huvudstad

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.