Hur är det med er, brukar ni börja äta semlor direkt efter att julen och nyårsfirandet är över? Eller satsar ni på semla först i mitten av februari? Oavsett så undrar jag om ni har hört om det som kan bli årets semmelhit: nachosemlan?

Stjärnkonditorerna Roy Fares och Mattias Ljungberg har tagit fram denna variant på semlan, som man enkelt ska kunna äta som snacks. Tja, varför inte… Fast jag undrar ändå lite över hur gott det är att äta ett sött snacks. Känns som att snacks ska vara salta…

Vad är då nachosemlan?

Nachochipen består av ev en vetedeg, kryddad likt semmeldegen med kardemumma, som har stekts knaprig. Chipsen dippar man sedan i mandelmassa och vispad grädde.

Om du vill testa så ska nachosemlan gå att köpa på konditoriet Mr Cake, där de båda männen huserar.

Jag är helt klart ändå sugen på att besöka Mr Cake för en fika så kanske att jag då testar denna slags semla. I övrigt kommer jag satsa på mina två semmelfavoriter i år.

Källa: Femina.se

Semmelpannkaka

Min semmelwrap gjord på mandelpankaka, vispad grädde och hemgjord mandelmassa utan raffinerat socker kan jag verkligen rekommendera.

semmelchia

Semmelchia

Och semmelchian is to die for.

Vilken är din semmelfavorit?

4 Comments

  1. Min favvo är med hembakt, lite kompakt bulle med mkt kardemumma i, o kall mjölk i skål. Mmmums.

    I den hemmagjorda mandelmassan, funkar honung tro? Som sötningsmedel?

  2. Jag föredrar helt klart den “traditionella”, men hembakad bulle i lagom storlek, inte det stora torra köpebullarna :)

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.