Vi sitter i bilen på väg hem från Åre och jag tänker tillbaka på en magisk vecka med mycket skidåkning, uteliv och familjehäng. Det kommer fler härliga inlägg om Åre framöver, men det jag tänkte dela med mig av nu var den morgon i mitten av veckan när jag gav mig ut tidigt i kylan för att springa den långa backen upp till Copperhill Mountain Lodge, tillbaka ner till skidområdet i Björnen och sedan upp igen till mitten av backen, där vi bor.

Åre Björnen vinterlöpning i backen

Förra året bestämde jag att detta ska bli min tradition, att springa den långa backen upp och ner varje gång vi är i Åre. Och en sådan tradition måste man ju se till att hålla fast vid!

Löpning i konstant uppförsbacke är tufft och jag fick kämpa för att orka. Det blåste rejält den morgonen och det bitande kallt. Men upp kom jag och i och med det fick jag njuta av en fin utsikt bort mot VM 8:an och Åreskutan.

Jag passade på att flåsa en stund medan jag stod och blickade ut över vinterlandskapet. Sedan sprang jag hela backen ner.

Åre Björnen vinterlöpning i backen

Sista biten upp till vårt hus var nästan det jobbigaste av hela löppasset. Uppförsbacken där är den brantaste av dem alla och jag tog i allt jag kunde för då visste jag att det inte var långt kvar.

Hemma vid huset igen hade det ljusnat ordentligt och även om det var rejält mulet denna morgon så var det väldigt vackert för det.

Tidigare år har det varit klarare väder och jag har fått njuta av ljuvliga soluppgångar med rosa himmel. Bilder från dessa morgnar får ni nedan.

Magisk morgon med löpning i Åre

Magisk morgon med löpning i Åre

Jag brukar som sagt springa upp och ner för den  här backen varje gång vi är i Åre. För två år sedan såg det ut så här när jag sprang på morgonen. Som jag skrev då var det verkligen en magisk morgon.

Morgonlöpning i backe med en rosa himmel som sällskap

Morgonlöpning i backe med en rosa himmel som sällskap

Morgonlöpning i backe med en rosa himmel som sällskap

Förra året var detta en tradition för mig och jag sprang på morgonen igen. Det var så galet vackert med den rosa himlen som gjorde mig sällskap den gången.

4 Comments

  1. Ser ut som ni har haft en underbar vecka trots all snö.. Jag har bara varit i åre på vintern en gång, desto fler gånger på sommaren då jag har släkt i trakterna o tännforsen kommer jag ihåg med mer suck måste vi i år igen känslan från dom äldre åren i barndomen.. men oj så fint!!

      • vi har diskuterat men det är en bit.. 80mil.. :) För skidåkningen i åre är ju ljuvlig!!

  2. Pingback: House Be, frukostseminarium och en tidig morgon i Åre

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.