Jag har fortfarande kvar en del från Åre som jag vill dela med er. I ett utkast ligger bilder från den kallaste och mest magiska skiddagen som vi hade under vår vecka där och i ett annat finns det minnen från när vi åt på en riktigt god restaurang inne i Åre by. De inläggen kommer upp om några dagar för här och nu vill jag istället berätta om en tidig morgon i Åre när jag gav mig ut innan resten av familjen vaknade.

Inget annorlunda med det i och för sig eftersom jag ju gick upp före de andra varje dag när vi var i Åre. En av dagarna gav jag mig ju ut och sprang upp och ner för Björnen-berget och i övrigt satt jag och jobbade på morgnarna där. Just den här morgonen gick jag upp och ut tidigt för att åka på ett frukostseminarium.

Åre Björnen en tidig vintermorgon

Det kändes som att det bara var jag som var vaken när jag pulsade ut i snön den här morgonen. Det var bitande kallt, men också bedårande vackert.

Åre Björnen en tidig vintermorgon

Vårt hus ligger med utsikt direkt över Åresjön och Renfjället och där nere på vägen längs med Åresjön kunde jag se att det var en del vakna ändå eftersom billjus lyste upp längs med hela vägen.

Det var en mulen morgon, men det skulle visa sig senare att den här dagen skulle bjuda på en del sol också.

Jag stod och njöt av utsikten en stund innan jag hoppade in i bilen och körde mot Åre by.

Åre Björnen en tidig vintermorgon

House Be

Jag åkte till huset där House Be håller till. House Be drivs av ett gäng entreprenörer, däribland min före detta kollega Ulrika, och är en plats för företagare att hyra kontorsplats på. “Startups. Meet mountain Lifestyle.” är deras slogan och det känns som att de har hittat väldigt rätt med detta koncept. I House Be blir man medlem om man driver egen startup eller är anställd på ett bolag utanför Åre, men själv sitter i Åre. När jag var med på frukostseminariet blev det tydligt för mig hur bra det här passar för de som vill kombinera en karriär inom techbranschen med äventyret i Åre. Det är den typen av människor som är medlemmar där.

På frukostseminariet lyssnade vi till en föreläsning om PR, åt en god frukost och pratade business. Det var väldigt kul att träffa Ulrika igen och att få se detta hus. Du som bor i Åre och driver eget bara måste kolla in det här!

När frukostseminariet var slut körde jag hem igen längs med Åresjön och uppför berget. Där väntade familjen, redo för en heldag i backen. Om den dagen berättar jag mer senare.

4 Comments

  1. Träffade min sambo på studenttåget till Åre för 24år sen, hmm kanske nästa år är året då det är dax att åka dit igen.. :)

  2. Så fantastiskt, älskar de där kalla tidiga mornarna när det börjar ljusna på och all snö, så fina färger :)

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.