De allra flesta av oss mår bra av att ha rutiner. Så är det också för mig. Att ha en rutin gör det enklare att utföra det man har tänkt och det ger en slags trygghet. En av min veckas rutiner är onsdagslunchen när jag och några av mina kollegor brukar ge oss ut på en löparrunda tillsammans. Det är både en härlig och väldigt välbehövlig rutin.

Löpning på Kungsholmen, Stockholm

Jag har tidigare skrivit om hur mycket energi jag får av att ge mig ut klockan 11.30 varje onsdag för en löptur. Oavsett hur mycket jag har att göra på jobbet, hur trött jag är eller osugen jag är på att springa så är det alltid värt det att dra på sig löparkläderna vid halv tolv och ge sig ut. Det är trevligt med sällskapet och det är skönt att få en stund ute i dagsljus och i rörelse. Här kommer ett gäng bilder från den runda som vi brukar springa.

Löpning på Kungsholmen, Stockholm

Vi inleder med att springa över Kungsbron och bort till kanten av Kungsholmen. Sedan följer vi vattnet längs med Karlbergskanalen och vänder oftast efter vi har passerat Karlbergs slott. Det brukar ofta vara en hel del andra löpare ute när vi springer och jag blir innerligt glad för varje människa jag ser som är ute och springer.

Löpning på Kungsholmen, Stockholm

Löpning på Kungsholmen, Stockholm

Har du en liknande rutin någon gång i veckan? Mitt tips är att boka upp ett sådant här tillfälle vid lunchtid åtminstone en gång i veckan tillsammans med några kollegor eller vänner. Ha löparkläder på jobbet så att du är redo när det är dags och se till att den enda ursäkten som är giltig för att avboka är när man är sjuk eller på resa.

Du behöver inte vara ute länge och det behöver inte gå fort i löpningen. Du kan varva med att jogga och gå, det viktiga är att du gör det och att du skapar rutin på det. Efter att du har gjort det några gånger kommer rutinen sitta där!

Löpning på Kungsholmen, Stockholm

Igår morse sprang jag rundan runt Kungsholmen själv. Också det var en skön stund där jag fick egentid, naturupplevelser, frisk luft och träning. Idag på lunchen springer jag och några kollegor vår sedvanliga lunchrunda tillsammans. Längtar!

Imorgon här på bloggen kommer jag utmana alla er som vill vara med. Det kommer handla om en träningsutmaning som också syftar till något gott i form av välgörenhet. Kika in imorgon så får du veta mer!

6 Comments

 1. jag är i sth på påsklovet med min dotter.. står utanför jobbet då kl 12? den onsdagen.. :) skämt åsido, älskar också rutiner, trodde inte att jag var en sån person, men inser att ju mer jag har rutiner desto bättre funkar jag.. ska tvinga mig själv att lära mig att springa innan jobbet en dag i veckan (onsdagar), började idag… men kroppen är så tung o det är så jobbigt.. 3månaders halvfart med virus i kroppen o 5kg viktuppgång sätter sina spår, men nu är jag på g igen.. o det är såå skönt. Längtar efter min milrunda hemma nu, det var många veckor sen..

  • Du är inne på något viktigt, att hitta tillbaka till sina rutiner efter en sjukdomsperiod är inte alltid lätt, men så värdefullt.

   Såklart att du ska komma och springa med oss då! Vilket datum är det?

   • Vi vet inte riktigt, vi har preliminärbokat 1-4/4.. Men det skulle jag aldrig kunna med.. Skulle ju verka galet starstruck.. :)

    Det kommer att bli en återhämtningsresa, denna gången har vi valt downtown under o vi båda har bestämt att det ska bli en vila, träna, ÄTA, o kanske lite affärer, ;) Denna gången hoppas vi på att körsbärsträden har börjat att blomma o att vi får en solig dag på södermalm så man kan fika ute.. :)

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.