För exakt en vecka sedan var vi på väg hem från Åre. Hela förmiddagen på lördagen packade och städade vi ur lägenheten och när vi var körklara hade det hunnit bli lunchtid och vi bestämde oss för att svänga förbi Åre by för en lunch där innan resan till hotellet i Sundsvall.

Åre by på vintern

Det var en riktigt kall februaridag. Säkert minus 15 grader och snålblåst med snö som yrde in i ansiktet. Vi var ganska nöjda med att just denna dag var vår resdag, men att det var galet vackert i allt det vackra gick inte att ta miste om.

Åre by på vintern

Det var molnigt, men solen lyckades ändå få fram några av sina strålar bakom berget och det var magiskt fint. Jag trotsade kylan och stod en stund där på torget i Åre by och fotade allt det fina.

Åre by på vintern

På grund av det kalla vädret var det inte bara vi som ville äta en lunch inne i byn så det var inte helt enkelt att hitta en lunchrestaurang med plats för fyra. Vi kollade på Broken och Werséns och några till, men det var fullt överallt.

Åre by på vintern

Åre by på vintern

Vi gick vidare genom byn och hamnade till slut på Grappa, en lite finare restaurang där vi inte hade varit tidigare.

Lunch på Grappa i Åre

Där satt vi och njöt av god mat och avslutade vårt Åre-äventyr för den här gången på topp. Min Wallenbergare var perfekt!

Solnedgång på bilresan hem från Åre

Sedan satte vi oss i bilen och åkte de 30 milen till Sundsvall. Solen sjönk längre och längre ner mot horisonten och det var ren och skär njutning.

På vägen hem från Åre

Det hann bli ganska mörkt innan vi var framme och i backspegeln fick vi de sista rosa skimrande solstrimmorna innan solen gick ner helt.

Kvällen på hotellet i Sundsvall var som den brukar; barnen var vakna till sent och alla somnade samtidigt i en stor hög.

Vinter utanför hotellet i Sundsvall

Vinter utanför hotellet i Sundsvall

När vi vaknade på söndagen sken solen igen. I Sundsvall var det massor av snö och det var verkligen fint att blicka ut genom hotellrumsfönstret.

Vi år vår hotellfrukost och sedan åkte vi genom ett vackert vinterlandskap hem igen. Bort bra, men hemma bäst, som det heter. Och så var det verkligen!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.