Äntligen är all snö borta från tomten och gräset börjar sakteliga bli grönare! Och äntligen är snart tiden för trädgårdsarbete och allmänt häng i trädgården här!

I helgen gjorde jag något som man kan likna vid ett första steg till trädgårdspremiär. Jag frösådde nämligen basilika.

De små basilikafröna kan med fördel frösås inomhus i mars, april eller maj. Man lägger fröna i krukor med jord och täcker dem med ett tunt lager jord samt vattnar. När det har kommit upp en liten grön stjälk bör man plantera om den till en egen liten kruka och där får den växa till sig tills det är dags att plantera ut när det är tillräckligt varmt och garanterat frostfritt, vilket brukar vara i början av juni.

frösått basilika

Just nu har vi dessa krukor och ett gäng fler krukor i vår tvättstuga. Där står de bra invid fönstret och kommer förhoppningsvis ge oss en minst lika fin basilikaskörd i år som förra året.

blommor

Andra härliga vårtecken som tyder på att trädgårdspremiären är nära:

  • Vi kan plocka in blommor och ha i vaser inomhus. Dessa vackra gula blommor i vasen ovan är visserligen inte från vårt trädgård utan se fick vi i påskas, men ni är med på grejen. När barnen plockade in tussilago i slutet av förra veckan gick startskottet för en säsong med fina blommor att pryda vårt köksbord med!

vårtecken

  • Det är fullt med knoppar i burkarna och träden utanför vår dörr. Snart spricker allt ut i gröna små blad och försommaren är här!
  • När frostnätterna är ett minne blott så kommer vi behöva rensa bort det gamla och torra av växterna i våra planteringar. Det är snart det!

Jag har sagt det förr, men den här tiden som vi har just nu är så fantastiskt härlig! Det tycker jag verkligen.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.