Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Tips inför midsommar

Karin Axelsson på midsommardagen

Sitter du och funderar på hur du ska fira midsommar på fredag, vad du ska göra, vilken mat du ska äta och vilken slags tårta du ska baka? I sådant fall kan du vara lugn för här kommer några tips inför midsommar kring just detta.

blommor i cykelkorg

Som ni vet vid det här laget älskar jag att plocka blommor och på midsommar är det en given aktivitet. Förra året gjorde hela familjen en cykelutflykt och plockade ett stort fång med blommor intill en hästhage.

barn med midsommarkrans

Sedan cyklade vi hem och band blomsterkransar.

Det här är något som barnen också gillar och en självklarhet för oss på midsommar.

midsommarafton-2016-blommor

Om du ska vara hemma på midsommar tycker jag du ska gå ut och plocka ännu mer blommor för att kunna sätta i vaser både ute och inne.

Midsommarmat

Midsommarrecept

När det kommer till midsommarmaten tycker jag inte att man ska göra det så svårt för sig. Det viktiga är färskpotatis med dill samt sill och gräddfil. Köp lite lax och rulla några köttbullar och du är good to go.

midsommarmat

Ägg, avokado och sparris skadar inte på något sätt och är trevligt att duka fram. Och ett tips är att göra en romsås till laxen och sillen. Här hittar du receptet på den romsås jag brukar göra till midsommar.

Visst är det härligt att få njuta av en tårta till midsommarfikat? Gärna en med jordgubbar, hallon eller andra söta bär. Här får du förslag på ett gäng goda tårtor att göra till midsommarfirandet!

Midsommartårta - recept på en cheesecake med smak av sommar

Cheesecake med rabarberkompott och hallon

midsommartarta-cheesecake-2

En midsommartårta i form av en halloncheesecake. På bilden ser du också en saftig morotskaka med glasyr samt citron- och mandelbollar.

Tysk cheesecake med jordgubbar

Slutligen vill jag tipsa om denna härliga tyska cheesecake, toppad med ett berg av jordgubbar. Mums alltså!

Hoppas att ni har fått lite midsommartips och att ni har en härlig midsommarafton att se fram emot!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons