Har du testat kombinationen smoothie och kall gröt någon gång? Om inte tycker jag att du ska testa det omedelbart. Det må låta lite märkligt, men smoothiegröt är så gott, speciellt en varm sommarmorgon som vi har många av nu för tiden.

Här bjuder jag på en sådan där ljuvlig smoothiegröt, gjord på två olika sorters smoothie och kall havregrynsgröt. När jag hällde upp i burken så råkade smoothien täcka gröten till stor del, men jag lovar det finns mer av den kalla, goda gröten där innanför!

Smoothiegröt i en burk

Smoothiegröt recept

2-3 portioner

Havregrynsgröt:

  • 2 dl havregryn (gärna med extra fibrer)
  • 4 dl vatten
  • uns med salt
  • kanel

Gul smoothie:

  • 2 dl kvarg
  • 2 dl fryst mango
  • 1 banan, fryst i slantar
  • skvätt med mjölk

Lila smoothie:

  • 2 dl kvarg
  • 2 dl frysta blåbär och hallon
  • 1 banan, fryst i slantar
  • skvätt med mjölk

Topping:

  • färsk frukt, ex. en nektarin, skuren i skivor
  • granola

Gör gärna gröten kvällen innan och låt stå i kylen över natten. Koka havregryn med vatten, salt och kanel. När det kokat upp låter du gröten puttra på låg värme i några minuter. Rör om då och då.

Gör en smoothie i taget genom att mixa alla ingredienserna i en bra mixer eller matberedare. Späd med mer mjölk till önskad konsistens, men den får gärna vara ganska krämig.

Varva gröt med de båda smoothiesorterna och avsluta med att toppa med färsk frukt och granola.

Smoothiegröt i en burk

Smoothiegröt i en burk

Det är ju lite av en klassiker att få gröt över efter att familjen har ätit sin frukostgröt och då är det perfekt att använda den till detta morgonen efter. För inte vill vi ju slänga mat!

Smoothiegröt i en burk

Så, vad säger du, ser inte den här härligheten god ut?!!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.