Vi kom till Norge igår och åkte ett gäng timmar genom detta land innan vi stannade bilen och husvagnen på en campingplats som heter Toftemo och ligger i Dovre, i Oppland i Norge. Vi bor fint, precis vid en älv och höga berg. Det enda som stör oss är den vältrafikerade vägen som ligger precis intill husvagnen. Men i övrigt är det alltså toppen!

När vi i morse planerade för denna dag hade vi i åtanke att vi ville göra en utflykt som innefattade vandring i fina naturområden. Vi läste om utsiktsplatsen Snøhetta och bestämde oss för att åka dit. Det tog ett tag innan vi hittade dit och vi hann med ett stopp vid en annan vandringsled som vi gick på en bit innan vi strax efter lunch kom till parkeringsplatsen vid foten av berget Snøhetta, som ligger i Dovrefjell.

Snøhetta

Enligt informationen om Snøhetta så skulle det ta 20 minuter att promenera upp till utsiktsplatsen. Så fort jag hade sagt det satte tävlingsinstinkten in i Wilmer och han började med att springa uppför berget. Och tro det eller ej, han klarade att ta sig hela vägen upp på exakt 20 minuter! För oss andra tog det närmare 30…

Snøhetta i Dovrefjäll

Han har en tävlingsinstinkt som ingen annan, vår son, och han var mer än nöjd med att att ha tagit sig upp så fort. Och jag är imponerad över att han lyckades med att springa hela vägen upp till toppen.

Snøhetta i Dovrefjäll

Vi alla beundrade utsikten när vi hade kommit upp. Det var verkligen så vackert!

Snøhetta i Dovrefjäll

Snøhetta i Dovrefjäll

Snøhetta i Dovrefjäll

När jag blickar ut över sådana här vidder så blir jag alldeles varm i kroppen. Så fint!

Snøhetta i Dovrefjäll

Det var vackert åt andra hållet med.

Snøhetta i Dovrefjäll

Och långt där borta fanns det snö på bergen. Det blev Smilla glad för. Hon gillar verkligen snö och frågade om vi skulle kunna göra en snögubbe.

Snøhetta i Dovrefjäll

Vi hängde där uppe en stund…

Snøhetta i Dovrefjäll

.. och njöt lite till innan vi gick ner igen.

Tur att vi hittade till denna plats för det var verkligen värt att vandra upp till Snøhetta!

4 Comments

  1. Pingback: Toftemo turiststation - min recension av denna campingplats i Dovre, Norge

  2. Pingback: Mina ljuvliga morgnar i Åndalsnes, Norge

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.