För två dagar sedan drog vi iväg med husvagnen igen, på det som kommer vara vår sista resa för denna sommar. Färden gick till Västervik och här är vi nu. Hela gårdagen spenderade vi i Vimmerby på Astrid Lindgrens Värld – bästa stället för både vuxna och barn! – och idag har vi hängt på stranden här i Västervik.

Utegym vid havet i Västervik

Jag startade denna dag vid stranden och havet i det utegym som finns där. Jag är tagen av den hetta och det kvalmiga väder som är, men jag orkade göra ett gäng styrkeövningar i alla fall. När man har en sådan fin utsikt som den som är där får man liksom träningslust av bara det!

utegym i Västervik

Det är inget jätte stort utegym, men det har det viktigaste för att kunna köra ett helt ok pass. Jag inledde vid chinsstången.

utegym i Västervik

Att bara hänga i chinsstången är en bra övning. Men utöver det tränar jag på att göra så många chins som möjligt. Enligt min Bucketlist är min målsättning att klara minst fem strikta chins på raken innan sommaren är slut. Än så länge klarar jag nästan fyra…

utegym i Västervik

En annan övning jag gjorde var armhävningar på olika sätt. Denna med bonuslutning från situpsställningen gör armhävningarna extra tunga.

Morgonens träningspass var ganska lugnt så när barnen ville träna ett pass kortleksträning senare på dagen var jag inte sen att hänga på. Vi var på stranden och hade nära till utegymmet så vi rev av ett svettigt pass där. Jag blev lite svag i slutet av det, men vatten att dricka och ett bad efter passet gjorde susen. Så kul att kunna vara igång!

De här övningarna gjorde vi i kortleksträningen:

♠️ = armhävningar

♣️ = utfallshopp

♥️ = dips/armgång

♦️ = upphopp

Om du undrar hur man gör kortleksträning är det bara att klicka på länken ovan så får du veta det där.

utegym i Västervik

Att jag orkade träna trots värmen var kul. Det som däremot gör mig ledsen är avsaknaden av regn. Det är så torrt överallt och jag tycker verkligen att det räcker nu. Trots att det var ganska molnigt idag och åskan hängde i luften kom det inget regn här idag heller.

Snälla regn, kom nu!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.