Efter fem härliga och väldigt varma semesterveckor börjar jag jobba igen idag. Och många med mig, eller hur?

Semestern har varit skön och välbehövlig på många sätt, men nu ska det bli skönt att få börja jobba igen; att komma till kontoret och träffa alla kollegorna, att starta igång en framgångsrik höst samt att komma tillbaka till rutiner och den härliga vardagen. Hoppas att du känner likadant!

sista-semesterveckan-1

Gårdagen, som var semesterns sista dag, spenderades på exakt det sätt jag villa; hemma med familjen utan en enda tid att passa.

Jag tog en rejäl sovmorgon och tillsammans med mitt morgonkaffe satt jag sedan på vår farstukvist och bara var i stunden. Så skönt att börja dagen lugnt och få en stund för egen reflektion. Att sedan spatsera runt i vår trädgård en stund är så skönt.

Vårt utegym i trädgården

Efter frukost och lite mer trädgårdshäng körde jag och mannen ett träningspass i vårt utegym. Åh, vad jag älskar att vi har detta utegym i vår trädgård! Det gör verkligen allt för min träningsmotivation de dagar som jag är hemma och känner att jag borde träna.

Barnen brukar ju normalt sett vilja vara med och träna, men just då var de hemma hos grannen och lekte med sin kompis där. När de sedan kom hem visade det sig att Wilmer hade hög feber och det var det enda tråkiga med gårdagen…

Till lunch grillade vi kyckling och åt tillsammans med vattenmelonpizza. Har ni testat det? Är ju så fantastiskt gott och passar perfekt med kyckling, kött eller bara som den är. Denna gång pimpade jag vattenmelonen med fetaost, nektarin och blåbär.

blåbärsris

blåbärsris

Tanken var sedan att jag och barnen skulle gå in i skogen och plocka blåbär. Vi hade nämligen checkat läget tidigare på förmiddagen och sett att det fanns några fina bär där att plocka. Men i och med att Wilmer hade feber samt att ett rejält åsk- och regnväder hade glidit in så fick vi hoppa över det. Vi får ta blåbärsplocket någon kväll i veckan eller till helgen istället.

Det blev ett par timmar inomhus med Nils Holgersson på film istället och mys med barnen i soffan.

trädgården

ogräs

När det hade klarnat upp senare på eftermiddagen hängde vi som var friska i trädgården igen. Jag gick min sedvanliga ogräsrunda och fyllde en hink med det. Torkan denna sommar har varit hård mot vår trädgård, men med det regn som vi har haft på sistone har den nu börjat repa sig så sakteliga.

ljuvliga-sommarkvallar-4

Dagen avslutades ungefär som den började, med en stund på farstukvisten i kvällssolen.

Jag är mer än redo att börja jobba igen. Kickade igång denna måndag med en snabb löptur hemma och sitter nu på tåget, på väg in till kontoret. För mig som trivs på jobbet så är det enkelt att komma tillbaka efter semestern. Om någon av er känner motsatsen vill jag tipsa om inlägget “Jobbångest efter semestern”, som jag tidigare skrivit. Det kanske kan hjälpa dig något!

Ha nu en ljuvlig dag alla, oavsett om du är på jobbet eller är ledig!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.