Hemma hos oss har vi ett litet äppelträd, som vi planterade ett av de första åren i huset. Trots att det har funnit i en fem-sex år har det inte blivit nämnvärt mycket större och det brukar normalt sett inte bli så mycket äpplen på det. Men i år har det fullkomligt exploderat av äpplen. Det verkar vara ett äppelrikt år för många i år och jag gläds av att vi har så mycket av den goda frukten att skörda!

Äppelträd i trädgården

Äppelträd i trädgården

För några helger sedan plockade jag ner ett gäng från äppelträdet. Jag gjorde äppelpaj av några av dem och så skalade jag och skar resten i klyftor för att frysa in. Men som ni ser finns det fortfarande många äpplen kvar och jag tänker att jag ska skörda ett stort gäng av dem imorgon.

Äppelträd i trädgården

De är ganska syrliga att äta som de är, men vi knaprar gärna på ett då och då till mellanmål. De är dock alldeles för många för att äta rakt av så det får bli ett gäng med muffins, någon mer paj och kanske några burkar äppelmos av trädets alla frukter.

Äppelträd i trädgården

Äppelträd i trädgården

Äppelträd i trädgården

Visst är de vackert blöta av regnet?! För mig är det en rikedom att kunna få gå och plocka egna äpplen från tomten. Det är nog faktiskt något av det allra bästa med hösten!

Äppelträd i trädgården

Äppelträd i trädgården

Den här gången plockade jag ihop en hel låda med äpplen, men imorgon blir det nog som sagt ännu fler i äppelskörden.

Äppelträd i trädgården

Barnen vill helst ha äppelmuffins och vi vuxna vill ha äppelpaj så jag tror att jag gör en kombination av det imorgon. Är det någon av er som sitter inne på ett ljuvligt äppelrecept?

3 Comments

  1. Ser lite “lagom” ut kan jag tycka. Många äldre äppelträd ger så mycket äpplen, att man inte kan ta tillvara på allt. Haha!
    Men jaaa, lyx att ha eget. :-D

  2. Pingback: Äppelskörd - om när vi skördade våra äpplen från äppelträdet

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.