När jag för några veckor sedan gjorde en variant på glasskaka för första gången trodde jag att jag hade hittat till den godaste varianten av kaka tillsammans med glass. Jag kallade den för en glass-sandwich och receptet på den hittar du här. Men efter att jag hade lagt upp det receptet fortsatte jag att experimentera med olika varianter av kaka och glass i kombination och så hittade jag till denna ljuvliga variant av glasskaka, som jag bjuder på här.
Också denna gång har jag använt mig av mina ljuvliga kladdkakekakor, men istället för vaniljglass tog jag nu Daimglass och dessutom rullade jag glasskakorna i ett krispigt chokladströssel. Snacka om att detta blev galet gott!
Min godaste glasskaka – recept
Börja med att baka kladdkakekakor. Baka dem gärna en dag eller åtminstone en stund före du ska äta glasskakan. När de har svalnat och satt sig lite kan du plocka fram Daimglassen ur frysen och göra dina glasskakor.
Sedan gäller det att vara lite snabb så att inte glassen smälter alltför mycket. Tryck ut runda former ur glassen och lägg den mellan två kakor. Rulla dem i strösslet och så är glasskakorna klara!
Kombinationen kladdig, seg och riktigt chokladig kladdkakekaka tillsammans med Daimglass och ännu mer crunch från det krispiga strösslet är verkligen en ljuvlig smakkombination. Visst blir du sugen på att testa?!
Njut en glasskaka redan nu i helgen, vetja!