Visste ni att det är World Porridge Day idag? Denna dag firades för första gången 2009 och är alltså en internationell händelse kring gröt. Om det är någon dag som man bör äta gröt på så är det alltså idag!

För att fira Grötens Dag så delar jag här med mig av ett gäng olika varianter på gröt.

Blåbärsgröt med jordnötssmörsås

World Porridge Day

En riktigt god gröt är blåbärsgröt. I receptet jag tipsar om här har jag låtit blåbär koka med i kastrullen med havregryn och har sedan toppat blåbärsgröten med jordnötssås.

Ugnsbakad blåbärsgröt som en ljuvlig frukost

En annan variant på blåbärsgröt är ugnsbakad gröt med blåbär. Mums, det är verkligen som att äta blåbärspaj till frukost!

frukost-1-ugnsbakad-appelgrot

Eller så gör du ugnsbakad gröt med äpple och kanel

ugnsbakad-grot-jordgubb-recept-1

… eller med jordgubbar.

Vill man piffa till det lite extra är det fint att baka den ugnsbakade gröten i mindre portionsformar i ugnen och servera dem så. Här ovan har ni en variant på den ugnsbakade gröten med blåbär i fin hjärtform.

Frögröt från Risenta med äpple och kanel

Att göra gröt av fröer är också gott. Här har ni en frögröt som jag har toppat med kanelrostade cashewnötter och äpple. Alltså, hur gott!

havregrynsgrot-protein-2

Om du vill få din havregrynsgröt extra proteinrik så låter du ett ägg koka med i grötkastrullen samt toppar du den med bland annat kvarg. Denna variant med nektarin är en riktig proteinbomb till gröt!

Chiapudding med kall gröt, kvarg och chiasylt

Slutligen vill jag tipsa om några grötsorter där jag har varvat gröten med annat gott som smoothie och chiapudding. Den somriga och härliga burk ovan innehåller kall gröt, chiapudding, chiasylt och kvarg samt är toppad med granola.

Gröt trifle med chiasylt, fil och granola

Här är en annan variant av gröttrifle med kall gröt, chiasylt, fil och granola.

Smoothiegröt i en burk

Och sist ut en burk med kall gröt i botten och med två sorters smoothie över.

Om du var tveksam till gröt innan så hoppas jag att du har fått härlig grötinspiration nu! Ha en härlig World Porridge Day!!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.