Det var söndag eftermiddag. Jag och barnen hade hängt hela helgen då mannen jobbade. Vi hade varit iväg på olika aktiviteter och utöver det varit hemma med pyssel och fix. Nu hade vi precis ätit lunch och jag hade druckit mitt kaffe. Vi gick ut för att barnen ville ringa på hos en av grannbarnen och kolla om hon ville leka.

Vi gick dit och det visade sig att flickan ville leka och jag insåg att jag plötsligt hade en och en halvtimme av egentid. Hur mycket jag än älskar att vara med barnen så är det så värdefullt med de där stunderna av egentid och just denna stund med egentid hade jag inte haft i beräkningen.

Vädret hade varit ruggigt hela dagen med en mix av snöblandat regn och kalla vindar, men just där och då sken solen och luften var frisk. Vad skulle jag göra denna en och en halvtimme av egentid? Jo, gå in i skogen för en promenad såklart!

skog i eftermiddagsljus

Vi har lyxen att bo granne med denna skog och ändå nyttjar det inte så mycket som jag borde. När jag i söndags eftermiddag gick in i skogen blev jag nästan religiös. Det var så vackert och så still och så rofyllt. Jag hade inte bråttom, jag fick vara själv med mina tankar och jag bara gick där och tog in allting. Ni förstår kanske varför detta var min helgs mest magiska stund?!

skogen i eftermiddagssol

skogen i eftermiddagssol

skog i eftermiddagsljus

Att det fina vädret tajmade min dryga timme i skogen så bra gjorde att det kändes som att det fanns en mening bakom detta. Det var menat att jag skulle få denna magiska stund och eftersom det var så välgörande för mig kände jag en stor tacksamhet inför detta.

skogen i eftermiddagssol

Jag promenerade in på vägar i skogen som jag aldrig har gått på förut. Efter en stund kom jag fram till en del av skogen där det främst växer björkar. Det var så vackert med solens strålar som sken in mellan björkstammarna!

skogen i eftermiddagssol

skog i eftermiddagsljus

Än finns det några fina höstlöv kvar på träden och det är bara att passa på att njuta så länge det varar.

skogen i eftermiddagssol

Det fanns så många fina detaljer där i skogen som jag ville fotografera. Jag kunde liksom inte få nog!

skog i eftermiddagsljus

Efter att ha gått i skogen en stund kom jag fram till denna lilla stig, fylld med höstlöv. Så sprakande vackert!

skogen i eftermiddagssol

skogen i eftermiddagssol

Den fina stigen mynnade fram till en gård med en häst i hagen och jag förstod att jag var tvungen att vända tillbaka in i skogen igen.

skog i eftermiddagsljus

Och i och med att det var så vackert inne i skogen var jag verkligen inte ledsen för det.

skogen i eftermiddagssol

skogen i eftermiddagssol

skogen i eftermiddagssol

Jag fortsatte att njuta när jag gick där. Jag hade varken podcast eller musik i öronen utan tog istället in skogens alla ljud.

skog i eftermiddagsljus

Den fina eftermiddagssolen följde mig under hela skogspromenaden och när jag hade gått runt där i dryga timmen började jag närma mig hemmet igen.

skogen i eftermiddagssol

Solen lyste så fint även på vårt hus när jag kom hem igen. Jag hann in en stund i huset innan jag gick ut igen för att gå och hämta barnen. I samma stund började det mulna till igen och snöflingor singlade nerför himlen. Ja, det var verkligen meningen att jag skulle få den där magiska stunden i skogen i strålande solsken i söndags. Så fantastiskt värdefullt var det!

3 Comments

  1. Pingback: En solig novemberdag och en svag längtan efter snö

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.