Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Mized – smart hemmaträning!

yoga hemma

Som ni alla vet vid det här laget så tränar jag hemma i vardagsrummet vid ett par tillfällen i veckan. De dagar när jag både lämnar och hämtar barnen är ett tidigt träningspass hemma, innan jag väcker barnen, min enda chans att få till träning.

Mized träningsapp

Nio gånger av tio tränar jag enligt eget upplägg, men imorse valde jag istället att träna med träningsappen Mized. Jag har länge tänkt att jag ska testa den appen, men har inte kommit till skott tidigare. Mized är skapad av Lovisa Sandström och är enligt henne “Din PT i fickan!”. Det är ett digitala träningsverktyg där du kan planera, genomföra och registrera din träning. Det finns både en avskalad gratisversion och en mer avancerad version som man får betala för.

Rörlighetsövning hemmaträning

Jag var sugen på att både få komma upp i puls och att träna styrka imorse och jag hade ganska exakt 30 minuter på mig. Mitt val föll på passet “Lår och rumpa Puls”. Passet bestod av 12 olika övningar där vardera skulle göras i en minut och totalt två varv. Effektiv träningstid blev därmed 24 minuter, men passet tog närmare en halvtimme eftersom det tog några sekunder att byta övning.

Det jag gillade med detta träningspass var att varannan övning var en styrkeövning och varannan övning var en pulshöjande övning. Alla övningar gick att göra utan redskap och det är sådan träning jag verkligen älskar, den man kan göra var som helst och när som helst och med enbart sin egen kropp som redskap.

Hemmaträning 30 minuter

Eftersom det var fokus på ben, rumpa och puls var armhävningar inte med i just detta träningspass, men det finns säkert med i flera av de andra. Det finns många träningspass att välja på i Mized och samtliga övningar beskrivs i form av en video av övningen. Super pedagogisk och smart!

yoga hemma

Det var när jag senast lyssnade på Lovisas podd Probono som jag fick tummen ur att ladda ner appen Mized och testa den. Det är jag glad för då den fick mig att träna lite hårdare och lite mer fokuserat imorse än om jag hade tränat på egen hand!

Detta inlägg har jag skrivit helt samarbete och sponsring. Jag tipsar om Mized just för att jag tycker att det är en bra träningsapp och för att jag vill dela med mig av detta till er!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons