Jag har ju ett medlemsskap på FitnessCollection där en stor fördel är att jag kan välja mellan olika sorters träning på olika träningsanläggningar. Hittills har jag testat närmare tio olika träningslokaler och senast ut var Stockholm Pilates Center där jag tränade klassen Reformer igår morse.

Det var fortfarande mörkt ute när jag kom till Stockholm Pilates Center tidigt på morgonen. Den klass som jag skulle gå på började klockan sju och jag var där i god tid.

Reformer

Det var med förväntan jag gick in huset och vidare in till salen där vi skulle hålla till. Eftersom jag inte hade testat just denna klass tidigare var jag nyfiken, men samtidigt förberedd på att det skulle vara ett träningspass i lugnt tempo med fokus på styrka och rörlighet. 

Reformer är en form av pilates som utförs på en slags pilatesbänk. Bänken går att ställa in på olika sätt så att man kan anpassa motstånd efter övning och förutsättningar.

Vi fick börja med att värma upp bredvid bänken innan vi lade oss till rätta på den och började med att utföra olika övningar på den. Vi varvade övningar i sittande, liggande och lutande position. Fokus var mycket på bålen, men det var också ansträngande för ben, armar och rygg mellan varven.

Instruktören var tydlig med hur inställningarna skulle vara och hon gick runt och justerade under passet, vilket var bra. Kroppen fick ett bra träningspass när det kommer till just styrka, rörlighet och kroppskontroll. Men man ska inte gå på Reformer om man vill jobba med pulsen och bli riktigt svettig. Jag själv skulle ha svårt för att bara träna den är typen av pass, utan ser det mer som ett komplement till annan sorts träning. Ett bra komplement, dock!

Passet avslutades med att vi fick hoppa i liggande position på bänken. Det var helt klart den roligaste delen av passet, och också den mest utmanande!

En timme senare var vi klara och jag kunde checka av ännu ett nytt träningspass i min upplevelsebank. Kommer definitivt träna Reformer igen, om än inte varje dag.

megaformer-2
megaformer-1

Ett liknande träningspass som jag har tränat vid ett par tillfällen tidigare är Megaformer, vilket du kan läsa om via länken. Måste säga att dessa två träningsformer är väldigt lika varandra, enda skillnaden för mig var att Megaformer kändes mycket jobbigare. Har någon av er koll på hur dessa två träningsformer skiljer sig åt?

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.